Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
arg ledsen och förb..... hände det ofta att jag stod där med yxan i högsta hugg,för att göra av min ilska någonstans


I VEDBODEN

I vedboden jag stod
med yxan i min hand

Veden jag klöv
späntade stickor

Då jag får höra en röst säga
jag undrade just vad det var

Det var en granne som hört,hur
jag bankat och kastat,veden

Svaret han fick,det är bara jag,
som avreagerar mig lite

Han såg undrande på mig,och sa
är det så jobbigt för dig,det har
vi inte förstått

När han gick så säger han vänligt,
var rädd om dig,det finns ingen som
tackar dig om du sliter ut dig,eller om
du gör dig illa

Med en sambo som av sjukdom inget
kunde göra,såg där han satt allt vad,
som skulle göras,om det var nödvändigt
just då eller inte,brydde han sig inte om

Aldrig en stund för mig själv jag hade,
inte ens fem minuter med en kopp kaffe
på altanen

Mitt andningshål det var vedboden,där
kunde jag dunka och slå ur mig min ilska,
veden behövde ju klyvas,det förstod han

Så där tillbringade jag min tid,när orken
och krafterna tröt,då stod jag där inne
pratade med Gud om allt och inget,han
lyssnade på mitt gnäll mina tankar och
uppgivenhet

anits 9 maj 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-09 00:15



Bookmark and Share


    sajo
Vilken bra text. Det är lite som Emil i snickarboden fast du var i veboden och du hade inte gjort några hyss men du behövde avreagera dig. Vilken omtänksam granne.

Hoppas din dag blir bra. Kramar från Sajo.
2008-05-09

  Larz Gustafsson VIP
Underbart att du lyfter fram detta faktum att Gud faktiskt bryr Sig om och lyssnar.
2008-05-09

  Sladjana Zubcevic
BRA SKRIVIT !!!
2008-05-09

  Elaine.S VIP
Det gäller att hitta det där som gör att man kan öppna på ventilen...bra diktat
2008-05-09

  Virvelvinda
Att stå på vedbacken vid känslor är något bra!
2008-05-09

  LassO
Känner igen det, veden är bra att avreagera sej på... att få känna hur de liksom \"far\" isär och klyvs. Knakandet och det ibland snabba \"sprickande\" är verkligen en bild av att \"ge på\" eller \"ge igen\" om man är uppe i varv.
2008-05-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP