Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fri tolkning.


ETT LJUS I ETT HUS

ETT LJUS I ETT HUS
På andra sidan gatan står ett trasigt gammalt hus
Det verkar övergivet förutom att där finns ett ensamt ljus
Det lyser utav hopp och frid I ett fönster utan glas
Jag kan inte sluta titta, jag sitter I extas

Ljuset är stöpt I kött och blod, det liknar nästan dig
Och en veke borde suttit där håret har lagt sig
Svarta kläder och ett blödande hjärta sitter fast på denna brinnande själ
Ögonen är svart som natten fast jag tror dom menar väl

Plötsligt drar en vind förbi och ljuset nästan dör
Men sen blir allting stilla, inget mer som stör
Det lyser starkt av trygghet till oss svaga utanför
Kommer någon älska detta ljus lika mycket som jag gör




Fri vers av Chriztian Wennersten
Läst 285 gånger
Publicerad 2008-05-09 19:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Chriztian Wennersten
Chriztian Wennersten