Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plantering (sonett)

 

Nu samsas fänrikshjärtans fulla grönska

med riddarsporrars prakt i ljummen jord

Låt våren sjungas in med muntra ord

där varje sång ger mänskan tid att önska 

 

Likt liljor sträcker sig japansk akleja

där mursten lyses upp av rosa trift

se, smultron börjar sprida sig på drift

med revor låter sommarn sig försäga 

 

I sommarbrisen smyckas plank av malvor

förtjusar oss intill en stenlagd mur

där stenar steks av sol bor bränders näva 

 

och vill du hostan helst nog söka häva

måhända bjuder lungört på tinktur

I månsken lyser dimhöljt kroppens salvor

 

Med fingrar och knän jordiga efter en lång dags planterande, minner växterna om sin gentjänsts örter. Men vem äter lungört idag?

 

© Birgitta Wäppling, 2 maj 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1418 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-05-10 16:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tror visst jag avnjutit Bellman eller någon annan poet från anno sent 1700-tal, när denne diktare var på humör.

BRAVO!
2017-01-08

  Jeanne-Marie VIP
Så vackert och finstämt. Min dröm att få skriva en sonett och få den så ändlöst vacker som din.
2017-01-02

  Berit Robin Lagerholm VIP
En fin hyllning till jordens mull och dess återgivande.
2009-02-23

    Maria Malm
Förtjusande rader..inspiration till plantering av växter och ordskriveri.
2008-05-12

    Melona
Åh

som jag älskar dessa rader!
Tack...för inspiration.
2008-05-12

  Markattan
Härligt sprudlande och färgstarkt.
2008-05-11

  devilsangel
Härlig läsning! Plantering ska det bli idag :))
2008-05-11

  Elaine.S VIP
Så underbar att läsa, lägger sig som bomull runt hjärtat och skulle gärna vilja ha gröna fingrar....
2008-05-10

  Ilona _L
Storartat!
Blir sugen på att prova på en sonett!
Applåder o bokmärks!
2008-05-10

    Diktarminna
Den här sonetten är ju ett riktigt mästerverk..!
Bokmärker och applåderar vilt!
2008-05-10

  Night Soul Woman
Ljuvlig poesi framtrollar du!!!
*bokmärkes och applåder*
Tack för en nästan magisk läsning!
Fint:)
2008-05-10

  Lena K Nilsson VIP
En härligt somrig sonett!
2008-05-10

  Bodil Sandberg VIP
En stor applåd Birgitta..suveränt fint..du har skrivit många fina sonetter men det här blir en extrafavvo..ett självklart bokmärke för mig!!!
2008-05-10

    papillon
Vilken läcker bukett - något att minnas till hösten \"när rosorna sloka vid knuten och löjtnantsgapet gulnat står\" (fritt efter A:lfr-d V:stl-nd)
2008-05-10

  ¤Anne¤
dofterna, bilderna, ja nu är det vår!
2008-05-10

  Carola Zettergren
Sommarens ljuvliga grönska
vad mer kan man önska....
Underbart poetat av dig!!!
2008-05-10
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP