Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en fågel med många namn som en sommar fick ett till


BJÖRKTRASTEN

Björktrasten en fågel med många namn
en fågel som många inte tycker om

En sommar i en tid för länge sedan,jag var
sjuk mådde alls inte bra,kunde inte göra
så mycket

Det var då björktrasten fångade mitt
intresse,alldeles stilla jag satt och såg
på den,det var helt fantasktiskt

Den satt helt stilla,lyssnade så ner med
näbben i marken,ibland fångades en
mask ibland inte

Jag satt där på altanen,följde fågelns rörelser,
så hoppade den ett, två, tre steg,sen alldeles
stilla lyssnade

Den vinklade huvudet,så ner med näbben
i marken,så upp igen med en mask ibland

Jag satt där och såg på fågeln,var helt
fascinerad av den och det jag såg

En dag satt ett litet barn vid min sida,jag
säger till henne,har du sett trestegshopparen,
hon ser på mig,så säger hon, en fågel kan
väl inte hoppa tresteg

Så satt vi där tillsammans,och såg på fågeln
och räknade,när den hoppade ett,två och tre
så skrattar hon och säger,ja men du har
ju rätt

Den sommaren fick björktrasten ett nytt namn
trestegshopparen

anits 11 maj 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-11 21:24



Bookmark and Share


  Maria T
Jag blir faschinerad av din dikt
och av trestegshopparen
2008-05-12

  Larz Gustafsson VIP
Egentligen tycker jag om alla fåglar.
Till och med måsarna.
Även om de väsnas förfärligt.
2008-05-12

  Sladjana Zubcevic
SNYGGT! (ville skriva)
2008-05-11

  Sladjana Zubcevic
SNYYGT!
2008-05-11

    eva m h
Kul att studera djurlivet!
Fint ordat!
2008-05-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Snyggt! Tur att vi har Dig
så vi får lära oss något
nytt!Tackar!
*****************
2008-05-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP