Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i natt drog vinden förbi med all sin kraft


NÄR VINDEN TAR I

Inne i min lägenhet stod luften stilla
glad att en takfläkt jag har,så hela
kvällen igår fick den snurra på

När läggdags det sedan blev,så stängde
jag av den,den låter och dragit det blir

Så svalt och skönt det var,nu går det
säkert bra att sova,var mina tankar

Vaknade luften stod liksom stilla igen,
öppnade fönstret bara lite grann,genast
det blev lite svalare

Den friska lite kalla luften,så skönt det
kändes,somnar snart om igen

Vaknar av en kraftig smäll,undrande ser
jag mot fönstret,det hade blåst upp,där
ligger en lampa på golvet

Fönstren i min lägenhet öppnas innåt,
går upp stänger fönstret,ser på det som
hänt

Lampan ligger på golvet,en blomkruka
ligger också där,det gick ju bra ändå
är min tanke,sopar upp jorden ställer
tillbaka lampa och blomma i fönstret

När jag vaknat och det blivit ljust ser
jag förödelsen,blomjord både här och
där,bara att börja städa

Jag tänker vilken tur,att jag flyttat
gungstolen,har den stått kvar där
framför fönstret,hade det säkert
sett ännu värre ut

anits 12 maj 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-12 12:03



Bookmark and Share


  Maria T
En kraftig vind kan ställa till med mycken förtret
Fin skildring
2008-05-12

  Larz Gustafsson VIP
Det är försvisso skönt att sova med öppet fönster.
2008-05-12

  Sladjana Zubcevic
V A C K E R T!
2008-05-12
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP