Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
allt förändras utanför mina händer


du ser så ledsen ut






du tänker på den ensamma gamla damen
som alltid
dukar för två,
hur hon väntar in döden
säger att man aldrig vet
när man får oväntat besök

säger att hon inte är ledsen





du sparar kvitton
skriver små dikter på baksidan
men tycker poesin sviker
och du önskar dig en gud
något att tro på
en älskare som förstår hur mörkret
formar synen


du tänker på fritidsgården
där du sprang en gång
minns den där elden som driver på
som inte förgör
och hennes hår likt en flagga
på ett skepp
som inte sett havet ännu



tyget mot huden
och alla besökare i ditt huvud
som aldrig tystnar,
håret som tränger ur huden
som rymmer från din skalp
flyr dina tankegångar

amor, tänker du
bär på en lie

och du höjer ditt glas
till kärleken
som tar dina vänner ifrån dig, en efter en
du dricker upp
för din egen skull


ljuset som slår i dina ögonfransar
dropparna som faller
från din kropp
berättar för dig:
att den är mäktig - kärleken

en kostym
man inte riktigt klär i


och du går där
de hala golven under dig
fingrandes på en slips
och säger att du inte är ledsen
inte ledsen längre

men ändå är du på väg hem

och tänker
att kanske är det bäst
att duka för två
just inatt










Fri vers av Robert W
Läst 865 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-09-22 19:46



Bookmark and Share


    magnolia
you go robert, skönt att se att you still going strong :)
2008-09-23

  Sanchez VIP
just in case...

optimism, du sjunger optimistiskt - oftast betyder det att allt har redan gått åt helvete, för då har man endast hoppet kvar...
hursomhelst
jag tycker att det är en fin sentimental dikt
2008-09-23

  Lola
och du höjer ditt glas
till kärleken
som tar dina vänner ifrån dig, en efter en
du dricker upp
för din egen skull


HJÄLP.
Precis vad jag går omkring och tänker på... de där förbaskade valen och deras pris. Jag vill inte välja mellan gott och gott, jag vill ha allt.
Jag vill absolut aldrig välja bort min 'pseudobrorsa', även om kärlekar drar oss isär.
2008-09-23

  Maria Zena Viklund
jag vet aldrig hur jag ska kommentera dina dikter de är liksom självklara i sig, men jag läser och begrundar och beundrar!
2008-09-22

  jossj
Vansinnigt vackert och mycket poetiskt och vackert skrivet !
MVH jossj
2008-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W