Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
undrande kan man bli när det står en man i flera timmar och nästan inte rör sig


MANNEN

Jag har sett honom flera gånger mannen
mannen som står helt stilla,ansiktet vänt
upp mot himmlen,

Mannen som flyttar sig en liten bit i taget,
armarna sträckta efter sidorna på sin kropp

Mannen som bär en stor ryggsäck,ibland
har han den kvar på ryggen,ibland står den
tätt intill hans fötter

För en vecka sedan såg jag mannen,där han
vid infarten till vårat hyreshus,han stod där länge
med ansiktet vänt upp mot himmlen

Det var söndag,jag gick till kyrkan och Gudstjänsten,
som var klockan 18:00,mannen stod fortfafarande
kvar,han hade stått där i flera timmar

Lite rädd var jag allt,undrade,vem är han
vad sysslar han med

När jag återvände från kyrkan stod han kvar
jag undrade så,vad som pågick,när jag varit
hemma en stund,gick jag ut på balkongen,då
syntes inte ett spår av mannen

I förmiddags när jag såg ut genom mitt
köksfönster,då stod mannen där,på andra
sidan vägen,med ansiktet vänt mot solen,
ryggsäcken låg tätt intill hans fötter

Men den här gången blev jag inte rädd,
en man som träffat honom,hade frågat vad
han syslade med

Mannen går runt och letar efter platser,
där han känner att solen ger det bästa ljuset
och värmen han idkar solterapi,något jag
aldrig hört talas om

Så gåtan med mannen,som står och vänder
upp ansiket mot himmlen är löst

anits 13 maj 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-13 13:48



Bookmark and Share


  Maria T
Fin skildring av någonting annorlunda
2008-05-13

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Härligt.. mer av såna människor....
applåd..
2008-05-13

  Sladjana Zubcevic
F I N T
2008-05-13

  Fredrik Stillesjö
Hej anits!

Tänk vad lite kommunikation kan göra! Hälsar vännen fredrik
2008-05-13

  Larz Gustafsson VIP
Det vore ju bättre att han vände hjärtat mot Jesus.
2008-05-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP