Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att gå på en gammal stig som jag gått för länge sedan som får mig att minnas


JAG VILL GÅ DEN VÄLKÄNDA STIGEN

Jag vill gå på den välkända stigen
jag vill gå genom skogen till vattnet till tjärnen

Jag vill gå utan strumpor och skor
jag vill känna med mina bara fötter,känna
den mjuka fuktiga mossan

Jag vill gå här på stigen till vattnet till tjärnen
jag vill höra de välkända ljuden,ljuden
av fåglarnas sång

Jag vill gå här på stigen i skogen och
längta till tjärnen och vattnet

Jag vill gå här och längta och vänta,
att snart vara framme vid tjärnen,
och vattnet,där den ligger den gamla
stugan

Jag vill gå här och tänka,på den gamla
stugan,som tärd av tidens tand,ändå
finns kvar där vid tjärnen vid vattnet

Jag vill gå här på stigen,med mina bara
fötter,känna varje grop varje sten

Jag vill gå här på stigen till vattnet och
tjärnen, snart är jag framme

När jag är framme vid vattnet och
tjärnen,då får jag sätta mig ner på bryggan,
doppa mina bara fötter i det kalla mörka
vattnet

Vid tjärnen på bryggan får jag sitta,sitta
och låta mig känna, lugnet och stillheten
djupt där inne i skogen

Här vid tjärnens mörka vatten,har jag
haft min hemliga plats, i mina ungdoms år

Här vid vid vattnet och tjärnen,har min själ
många gånger fått läka,här har jag alltid
funnit lugnet,när allt varit jobbigt och svårt

Nu går jag åter på stigen i skogen,stigen
som leder till vattnet och tjärnen,allt så
olikt sig nu,men stigen finns kvar

När jag nu har vandrat genom skogen,
och äntligen få se den gamla stugan
och bryggan,som ännu finns kvar,och
ligger så vackert vid vattnet vid tjärnen,

Känner jag i mitt hjärta vemod och samtidigt
glädje,att åter en gång få stå här,se ut
över vattnet i tjärnen


anits 13 maj 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-05-13 21:33



Bookmark and Share


  Maria T
Att få gå den välkända stigen
till vattnet och tjärnen och bryggan
och drömma sig tillbaka till
ungdomsåren det är stort.
Mycket vacker dikt
Grattis
2008-05-15

    sunnanvind
Grattis till mest läsvärda!:))
2008-05-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Mon Dieu! Så bra och
gott beskrivet om
ankaret i livet och
klivet och drivet dit,
och för Din skrivande flit,
ger jag Dig ifrån 1-10 poäng
tusen poäng till Dig direkt vilken
glädje för naturen Du med denna
dikt i oss alla väckt, så käckt!
***************************
2008-05-15

  Larz Gustafsson VIP
Fötterna som går mot rötterna...
Fint beskrivet, A.
2008-05-14

  Elaine.S VIP
Att gå vägar som foten känner , en vacker text som svävar
2008-05-14

    sunnanvind
Du jag älskar denna dikt! Läs min dikt *min skogsglänta* om du vill...Kram!
2008-05-13

  Sladjana Zubcevic
V A C K E R T!
2008-05-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP