Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rädsla för tandläkare har funnits ända sedan barn jag var när jag blev skrämd,av tandläkaren vi hade när i skolan jag gick


TANDLÄKAR BESÖK

I går jag hade en tid
en tid hos min tandläkare

Rädsla för tandläkare jag har
så ängslig så spänd jag var

Ute i tid jag ville vara
för en bra parkering,det
ville jag ha

I väg jag kom,men så hände
det, efter en stunds körning,jag
började nysa

Jag nös och jag nös,stanna vid
vägkanten måste jag göra

När jag satt där i bilen,såg ut
genom bilrutan,såg jag den

HÄGGEN

Den har börjat knoppas,där av
mina nysningar

Fram till målet jag kom till slut,
parkering jag fann,nära och bra

Mina steg så tunga dom var
när jag äntligen vid porten jag stod

Uppför trappan jag gick skulle precis
ringa på dörren,när brevbäraren
kom,öppnade den

Så stod jag där inne,med hjärta
som bultade så,då jag får höra en
vänlig röst

Hej och välkommen, rösten så rar
och mjuk

Det här var mitt andra besök hos
denna tandläkare,genom min granne
som jag följt med en gång, har jag
fått tid för undersökning

Jag har flyttat, till min tandläkare
som jag haft där jag bott förut,
är det flera mil

När jag sitter där i väntrummet
och ser mig om,allt så vackert
och lugnande

Blommorna i fönstret andas frid,
vackra lampor på en hylla,känner
lugnet komma det här ska nog gå
bra

Så får jag komma in,sätter mig
i tandläkar stolen

I mina papper står om min rädsla,
vi pratar, hon tar några bilder

Mitt förtroende för henne växer,när
jag ligger där i stolen,ser upp i taket
ser jag vackra lugnande bilder,att vila
ögonen på

Lugnare blir jag,känner inte att hon
är i min mun,undersöker mina tänder
aldrig har jag kännt mig så lugn,
vid ett tandläkar besök

När jag reser mig upp,ser ut genam
fönstret,så ser jag i busken utanför för
fönstret,björktrastar,så vackra jag tycker
dom är

Full i skratt blir jag,kommer att tänka
på dikten jag skrev häromdagen,om
björktrasten,trestegshopparen

Glad och lycklig går jag ut från
tandläkarmotagningen,nästa besök
blir om ett och ett halvt år,då är
säkert min rädsla försvunnen

anits 15 maj 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-15 07:54



Bookmark and Share


    sajo
Jag är så rädd för tandläkaren men har träffat en otroligt bra tandläkare som verkligen förstår hur det är så nu är jag inte lika rädd då jag går till honom. Rädslan börjar avta.

Du har fått till texten så bra. Mvh Sajo.
2008-05-15

  Elaine.S VIP
Jag delar verkligen din rädsla för tandläkaren...men det största minnet av dina ord är Häggen som du fick med på ett sådant levande sätt....
2008-05-15

  Sladjana Zubcevic
HÄRLIGT!
2008-05-15

    sunnanvind
Dat är så härligt att läsa din text, jag har en ungefär liknande historia bakom mig....o har nu en fin tandläkare...o jag är inte rädd som förr!
2008-05-15

  Larz Gustafsson VIP
Härligt!
Herren var med dig!
2008-05-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP