Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sitta och tänka skissa hur blomningen på min balkong denna sommar ska bli


ATT PLANERA OCH PLANTERA

Jag har min balkong,att så plantera
få allt att växa och gro

Att med mina händer känna jorden,
låta den rinna mellan mina fingrar

Jord under mina naglar,jord som
fastnar på mina händer

Känna doften av den fuktiga jorden
naturens egen doft,vårens dofter

Efter den mörka tid vi haft,att nu
få öppna dörren,till balkongen
börja fylla jord i blomlådor och
krukor

Tänk så kommer det roligaste

PLANERINGEN

Vad är det jag vill få att växa och
gro på balkongen i år

Min närvaro i allt planterande
planerande för mig en lisa för
själen

Nu kan jag se början,början
på sommarens skönhet

Skönheten i penseerna som nu
växer och frodas i sina lådor och
krukor

I år finns en tomat planta,som jag
hoppas blir stor och fin med härliga
tomater,bara plocka och äta

Med tacksamhet ser jag fram emot,
våren som nu visar sig allt mer

Sommaren när blomningen står
i all sin prakt

Längtar till den dagen när jag kan
sitta och njuta,av alla dofter alla
vackra färger

Varma ljusa sommarkvällar bara
sitta och njuta av allt det vackra

Det är det jag sitter och drömmer
om denna mörka regniga maj kväll

anits 15 maj 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-05-15 23:32



Bookmark and Share


  Maria T
Jag bara njuter av din underbara beskrivning av
plantering, växande
Jag önskar dig många ljumma fina sommarkvällar
på din fina balkong.
2008-05-16

    sunnanvind
Den här var härlig att läsa...man känner i din text en acceleration
ju mer man läser...din iver är påtaglig!
Den här skulle jag vilja ge till min mamma som både en balkong med allehanda växter, samt 2 kolonilotter! Bravo!
Du skriver om det du tycker så mycket om, och det förmedlar du på ett strålande sätt, lika fint som solen kommer att lysa på dina växter!
2008-05-16

  Larz Gustafsson VIP
Den där fina längtan har Skaparen lagt ned i oss.
Jag gläder mig med dig.
2008-05-16

  Elaine.S VIP
Så beskrivande och doftrik...älskar meningen
\"Tänk så kommer det roligaste\" och sedan följer dikten ett nytt tempo med ordet\" PLANERINGEN\"
fyllt av glädje och hopp om skörd...
2008-05-16

  Sladjana Zubcevic
Älskar dina bilder, färger, melodin - kan höra och se.
Underbart!
2008-05-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP