Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sug och svälj-Trevlig helg

Först ska du diska allting.
Torka all bänkar, GLÖM förihelvete inte vattenkranen nu igen!
Sen städa, alla rum, GLÖM förihelvete inte listerna och bakom elementen!
Nu igen.
Sen får du sitta i tvättstugan i helgen och skriva.
OCH DU VET VARFÖR!

Det är rätt skönt att var uppe och se solljuset tänkte pojken.
Även om det är jobbigt att diska och städa så är det iallafall varmt och ljust.
För det är ingen värme på källarrummet så det blir rätt kallt och bara en gödlampa. Fast man vänjer sig.
Stolen är hård och den platsbyggda bänken är hög så att pojken knappt når upp. Där ligger en trave med linjerade block som fylls på vid behov.
Helgens uppgift är att skriva `Jag ska inte ljuga.
Får det plats två gånger på varje rad så blir dom nöjda, för då går det åt mindre papper. Som dom tar hem från jobbet.

Pojken i källaren var 13 år, och utanför sprang dom andra barnen skrattandes och stojandes.
Var är ????? nånstans frågade dom ibland, men ingen visste.
För han svarade ju aldrig själv.
MÅÅÅL, skrek dom och leken gick vidare...





Fri vers av RogerIvan
Läst 979 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-05-18 17:39



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Fosterhemsbarn finns det gott om. Det finns bra, mindre bra och allra sämst. Ungefär som med vanliga hem, bostäder, föräldrar, syskon, vänner och bekanta, rena främlingar och smutsiga.
2014-08-19

  Sanningsägaren VIP
det gör ont
långt inuti mig
dina ord berör
2008-06-25

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Aj
2008-05-20

  Pot Pourri
ruggig sak :( *argargarg... kokar här*
\"då går det åt mindre papper. Som dom tar hem från jobbet.\" - där får jag liten blacka i tålamodet.. (ren underdrift) Kan jag få rewind-a och göra om scenen, tänker jag. Skifta placering på barn och vuxen för en stunds insikt, och ev meningen \"Jag ska aldrig mer mentalt, fysiskt, känslomässigt tortera barn!\" - En vuxen kan iaf hantera det en liiiiten stund.
rena tortyren för en 13åring att inte ha en chans att få spela med kompisarna och dessutom höra leken utanför, samt inte kunna meddela sig(!!)
gahh blir arg! snacka om att framkalla en nödvändighet av lögn... hur annars överleva :(
Våga läsa mer du skrivit?.. :) Jag övar ilskehantering.. ^^
Tack för läsning som berörde starkt.
2008-05-20

  Carola Zettergren
Mycket bra författat av dig!!!
2008-05-18

    Bodil Sandberg
Det var mig gripande rader..och går rakt in i hjärteroten!!

\"får det plats två gånger på varje rad så blir dom nöjda
för då går det åt mindre papper\"..ja gripande och starkt!!!
2008-05-18
  > Nästa text
< Föregående

RogerIvan
RogerIvan