Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk att få resa bort några dagar,vistas i ny miljö är skönt kunna tänka på annat


ATT FÅ RESA BORT NÅGRA DAGAR

Tänk att få resa bort några dagar
helt underbart

Att vädret inte var med mig,
kan jag inte göra något åt

Jag åkte från snön,som blivit till regn,
innan jag packat min bil,kunde sätta
mig vid ratten,och börja min färd

Vindruterorkarnas sång blev mitt
sällskap,en stor del av färden

Trött av att se och höra deras sång,
stannade jag vid en vacker plats

Stannade vid en sjö,där vågorna gick
höga, när vinden tog i för allt den var
värd

Kameran tog jag fram,några bilder
hann jag ta,innan kylan tog mig in
i bilen igen

Jag fortsatte min färd,stoppen blev
många,då mina ögon blev trötta,
av att hela tiden se vindrutetorkarna
gå fram och tillbaka

En ny sjö jag stannar igen,sträcker
på benen går runt bilen,här är det
längre ner till vattnet,svårt att komma
nära

Tänk att få färdas på mindre vägar,
krokiga med den kuperade terrängen,
på ena sidan sjöar och vattendrag,
på den andra bergen som reser sig
mot skyn

Så närmar jag mig större vägar,där
trafiken blir intensivare,bilarna kör
allt fortare

Tröttheten gör sig påmind,söker efter
en parkerings ficka, för att stanna ta
en kopp kaffe,finner en till slut,dricker
mitt kaffe fortsätter sen färden

Ytterliggare ett stopp blir det,kliver
ur bilen går några varv runt den

Så får jag äntligen se målet för min
resa,så skönt att vara framme,att allt
gått bra trots det dåliga vädret,och jag
hela resan fått lyssna till vindrutetorkarnas
sång

anits 19 maj 2008





Fri vers av anits VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-19 07:28



Bookmark and Share


  Maria T
Det känns som om jag fått följa med dig
på resan.
2008-05-19

  Sladjana Zubcevic
Jag ska resa snart min vän.

VACKERT!
2008-05-19

  LassO
Ofta har man för bråttom... det stämmer, från A till B liksom, rakt på.. men lite av målet kan vara resan.
2008-05-19

  Elaine.S VIP
Du är mästerlig på att beskriva vad du ser....välkommen hem...
2008-05-19

  Michaela Dutius
Din text målar din resa så det känns som om man suttit på passagerarsätet
2008-05-19

    sajo
Vilken underbar resa trots nederbörd som fallit. Kul att du fotograferat. Ha en bra dag.
2008-05-19

  Larz Gustafsson VIP
Miljöombyte är guld värt.
Härligt att du haft det gott.
2008-05-19
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP