Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många är gångerna jag vandrat till den gamla stugan i en tid för länge sedan gjorde jag det ofta nu blir det mera sällan


DEN GAMLA STUGAN

Jag har sett den,den gamla stugan där
den står en bit in i skogen,där stigen
har sitt slut

Vid slutet av stigen,står den en liten
oansenlig stuga,en av fönsterluckorna
sitter på sned,ett gångjärn har gått
sönder

Jag tycker den är så vacker,där den
står i gläntan,intill ängen vid slutet
av stigen,djupt inne i skogen

Den vita färgen runt fönstren har
flagnat,stugans röda färg bleknat,
på taket ser jag hur mossan brett
ut sig

Inga stuprör finns på huset,men
hängrännor gjorda i trä,sitter på
bägge långsidorna av huset,i allt
märks att huset är gammalt och
väldigt charmigt, i mina ögon att
se på det

Kikat in genom föstren har jag gjort,
i ett hörn av köket finns en gammal
eldstad en sådan som användes, i en
tid för länge sedan

En eldstad som höll värmen i huset,
och som troligen all mat lagades på

Ett bord med två stolar står framför
ett av fönstren i köket

Ingen el finns till stugan,allt är så
stilla och vackert,en plats som,jag
gärna kan tänka mig tillbringa några
dagar, känna stillheten och lugnet

Stugan så som jag ser på den,med
mina ögon är en oas i vår stressade värld

Ett litet uthus finns väl gömt i skogsbrynet
i det finns ett utedass,som verkar användas
då och då

Har länge och ofta undrat,vem äger den gamla
stugan,det har sett likadant ut,både inne i
stugan och utanför,någon måste ändå sköta
om den

Så väl vårdat och städat det är,kan jag ana
en äldre man eller kvinna,som ger stugan och
dess närhet sin omvårdnad

Stugan som ligger där stigen tar slut,
är en underbar vilsam plats,där lugn
och stillhet råder

anits 20 maj 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-20 17:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En väldigt fin och ömsint skildring.
2008-05-20

    sajo
Vilken underbar text att läsa. Du målar upp huset så man ser det framför sig, det är precis som man skulle vara där. Längtar så att dina texter få läsa.

Ha en fortsatt bra kväll.
2008-05-20

    sunnanvind
Du har/ är en berättartalang vännen...jag tycker mycket om dina små betraktelser!
2008-05-20

  Sladjana Zubcevic
V A C K E R T!
2008-05-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP