Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en tidig morgon när vintern ännu inte blivit riktig vår det var då jag såg det lodjuret


LODJURET

I en tid för länge sedan
barnen hade hämtats av skolbilen

Jag färdig med allt som skulle göras,
alla djuren hade fått sin mat,korna
mjölkats

Ingen karl fanns hemma som kunde
finna på en massa måsten,som skulle
göras och vara så bråttom med

Jag satt vid köksbordet, med min
kaffe kopp

Det var vår vinter,under natten hade
det kommit några snöflingor,det var
en vacker morgon,jag bestämde mig
för att gå ut,ta en promenad i den
tidiga morgonen

Jag klädde på mig gick ut i den tidiga
morgonen,allt var så stilla bara fårens
bräkande hördes, när dom fick syn på
mig

Den lilla stigen över myren blev mitt
val,har alltid tyckt om den stigen,där
kunde jag få vandra i fred,nästan
aldrig mötte jag någon

En liten myr,den finns säkert kvar än
i dag,mitt ute på myren stod på den
tiden en liten oansenlig lada,bredvid
den några gamla hässjor från förr

En gammal man som då var ägare
till den gamla ladan, berättade att
när han var barn tog dom upp torv
från myren och satte på hässjorna
för att torka,för att under vintern
ha som ströbädd åt korna

När jag gått över myren,och uppför
en liten backe,stannade jag på höjden
för att se på utsikten,det var då jag
fick syn på det

LODJURET

Först trodde det var en katt,men en
katt med sådana färger fanns inte
i någon av dom små byarna runt om

Jag stod alldeles stilla och tittade på
djuret,så vände det på huvudet åt mitt
håll lyssnade spejade

Det var då jag fick syn på dom,

TOFSARNA

Alldeles stilla stod jag en lång stund
och såg på det,ett vackert djur inte
så stort,men större än en katt

När jag berättade vad jag sett var det
ingen som trodde mig

Men när vi nästa dag fick läsa i tidningen,
om en man som också sett det,och
fotograferat det,då var ju människorna
som jag berättat det för, tvunga att tro
på mig

Mannen som sett lodjuret hade varit
i sin stuga,som låg nära där lodjuret
höll till,en morgon i en tid för länge
sedan

Det ögonblicket när jag stod där och såg
på det vackra djuret,är ett minne som
jag bär med mig för resten av livet

anits 22 maj 2008









Fri vers av anits VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-22 13:30



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Mjau!!!
Applåd

Kram
2008-05-22

  Larz Gustafsson VIP
Jag älskar lodjur!
Härlig skildring!
2008-05-22

    sunnanvind
Mycket fint! Du är kanon på att berätta!
lodjur, här har vi varg, lodjur, björn, och faktiskt ibland även mårdhund...
2008-05-22

    sajo
Vad fint du beskriver lodjuret. Tack för en fin naturskildring. Gillar dina texter.
2008-05-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP