Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag plockade en bukett med vårblommor som jag satte på en av gravarna


EN BUKETT VÅRBLOMMOR

Jag gick ut på en promenad,regnet hängde i luften,
men jag behövde frisk luft,och en promenad

Ute var det friskt och skönt,jag andades in den
klara friska luften,kände alla dofter så skönt att
komma ut, se hur naturen för varje dag ändras

Den skira grönskan som blir allt grönare,liljekonvaljerna
som börjar knoppas,det är tidigt tycker jag,minns när
jag gick i skolan, till examen på den tiden,var liljkonvaljerna
inte riktigt utslagna,nu när det är två veckor kvar till
skolavslutningen,står dom redan i knopp,många nästan
utslagna

När jag går efter stigen,får jag se så många blommor
som redan växt till sig och börjar knoppas,då kommer
tanken till mig,i dag är det mammas födelsedag

Jag börjar se mig om,där finns hundkäx,där knopparna
snart slår ut,likaså smörblommorna stora vackra är
dom,kan ana den gula i färgen i knoppen som håller
på och slår ut

Jag plockar några lupiner som ännu är små skira
och vackra,efter stigen finns också några fräken,
det börjar bli en ganska lagom bukett,att sätta
på graven

Jag går förbi häggen som är många,på bägge
sidor av vägen,i dag går bakvägen in till
kyrkogården,alldeles intill vägen står körsbärsträden
i blom

Nu när jag kommer bakvägen,ser jag minneslunden
rakt framför mig,ser sjön de blånande bergen,ännu
syns en bit av dom grönskan har inte dolt dom helt

Jag finner en vas som passar min blombukett,
sätter ner den på graven,det blir vackert


Årets första vilda blommor jag plockar,sätter
jag på mammas grav,hoppas en av alla änglar
viskar till henne,du har fått en en bukett med årets
första vårblommor på sin födelsedag

anits 22 maj 2008








Fri vers av anits VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-05-22 15:15



Bookmark and Share


  häxanmara
Så fint...Torkar bort en tår från min kind.
2008-05-22

  Sladjana Zubcevic
VACKERT!
2008-05-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP