torsdag 26 maj 1994" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
torsdag 26 maj 1994


Hymn - ur Skrivbordslådan

 

Jag vill så gärna gråta men tårarna är slut.

Jag gömde dem om natten där inget slipper ut,

i själens mörka gömma, i hjärtats frusna rum.

Där väntar de beröringen av evangelium.

 

Men inget bud om kärleken kan hela mina sår

och inget ord om Jesu Krist till själens kärna når

ty murarna är starka.  Av stål och av granit

har jag byggt upp mitt skyddsvärn så ingen kommer hit.

 

Din vila och min väntan, en bön om att bli ren

och längtan efter friheten finns under all min sten.

Kom, blås på mina murar så att de blir till sand.

Befria mina tårar från djupets tysta land.

 

O Gud, låt mig få hoppas att framtiden finns kvar.

Och låt mig finna sanningen trots alla mina svar.

Låt mig få bli berörd av dig och låt mig gråta ut.

Kom, håll mig hårt om hela mig och trösta mig till slut

 

 

 




Fri vers av Tabes
Läst 427 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-24 20:01



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Våra skrivbordslådor, hur mycket ligger inte där och väntar? Fint att du delade med dig av den här. Rytmisk, äkta. Och snygga formuleringar som:
låt mig finna sanningen trots alla mina svar.
2008-05-25

  Lia-Lej
Tack och lov att denna fick lämna skrivbordslådan!! \"Låt mig finna sanningen trots alla mina svar\" Denna Urvisa mening sprang rakt in i hjärtat!!
2008-05-25

    © Birgitta Wäppling VIP
Näst intill melodiöst och rytmiskt, skrivet i en hoppfull ton som växer sig allt starkare genom dikten. Den tvekan som finns i början blir mer och mer övertygad om att hoppet ändå finns kvar.
2008-05-24

  ÅsaLena
En hjärtats bön - så innerlig och säkert hörd!
2008-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Tabes
Tabes