Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dag vill jag berätta om allt det svåra att hoppet ändå finns när allt är mörkt och svart


EN DAG KANSKE

Idag kände jag den igen,den starka känslan
inom mig

Någon gång snart kanske,eller om några
månader,kanske om några år

Ska jag ställa mig upp,resa mig

Berätta

Hur livet kan vara,hur det kan vara i familjer
där alla tror att allt är så bra

Människorna runt om ser bara,allt dom vill se
tror att allt är bra,att barnen inte behandlas lika
det är det ingen som ser,eller vill se


En dag ska jag ställa mig upp

Berätta

Berätta om ensamhet,rädsla om utanförskap
om att aldrig duga,alltid misstolkas aldrig bli
trodd

Jag ska resa mig upp,berätta om misslyckanden
otrohet,psykisk misshandel

En dag snart kanske,om några månader,år
ska resa mig upp berätta, om självkänslan
när den tas ifrån,när man plötsligt är ingen

Jag vill berätta om hur det var att leva,när
någon i min närhet hotade mig, alltid sa saker
om mig,som fick mig att sjunka ännu längre ner

En dag snart kanske i höst,en dag när jag känner
mig stark,då vill jag ställa mig upp, berätta för alla,
hur det är att bli lurad,när den man tror sig älska,
bara slingrar sig far lögner hit och dit

En dag kanske snart om några veckor,vill jag
ställa mig upp

Berätta

Om hur det är att leva,när allt är mörkt och
svart,att det går att överleva,med hjälp av
tro och förtröstan

Om allt som varit svårt vill jag berätta,se alla
i ögonen som tagit avstånd från mig,för dom
vill jag berätta,att allt det som sagts skvallrats
om mig inte är sant

En dag kanske i morgon eller om några månader
vill jag resa mig upp berätta,att om jag inte haft
en tro,som alltid funnits fast jag själv många
gånger tvivlat

Jag vill fortsätta skriva som blivit mitt andningshål
berätta för andra, hur svåra minnen som rädsla
ensamheten,en gång kan bli till något positivt

Ja,jag vill ställa mig upp,läsa mina dikter visa jag
kan jag med,trots att jag alltid fått höra,du kan
ingenting tro inte du är något,värdelös är ord
jag ofta fått höra

Nu vet jag känner inom mig,jag duger för den
jag är

När satt där i kyrkbänken i kväll kände jag
inom mig känslan,jag vill ställa mig upp resa
mig,jag vill berätta

anits 25 maj 2008





Fri vers av anits VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-25 21:54



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
Vackert och mycket stark.
Kram!
2008-05-25

  Larz Gustafsson VIP
Egentligen kan man ju säga att det du skrivit här är själva preludiet till just det du en dag kommer att berätta.
Så i realiteten har du tagit första steget.
2008-05-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP