Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gräsmattans doft

Sitter i trädgården
Ser ut över gräsmattan
Nyss klippt
Märkligt mönster det blev, tänker jag
Sparar ju förgätmigej, prästkragar, smörblommor, några röda vackra plus några sorter till
Det bildas korsningar och rondeller liksom

Det är rätt varmt och svetten klibbar lite under armarna
Lyssnar på fåglarna och ser en och annan fjäril.
Där står gräsklipparen och ångar i värmen

Ställer mig upp och väger pungen handen
Man blir lite svettig där när man klipper gräset i värmen

Fyller på bensin i gräsklipparen
Spiller lite på handen
Bensin luktar gott

Men nu är det en blandning av bensin och pungsvett

Det måste vara den ultimata doften tänker jag
Karl Lagerfeldt kan slänga sig i väggen
Hehe

Fast det är klart
Hur bra den än är, så går den nog inte hem hos fruntimrena på byn




Fri vers av RogerIvan
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-26 23:29



Bookmark and Share


  LassO
hade lite så, häromdan... gräset som doftar... lite leka med \"nya\" småbilen som jag köpt, går hyffsat. Bensin, gräs och lite \"manlig arom\" ;=)
2008-05-27

  Carola Zettergren
Säg inte det...inte en sådan sommardag!!!
2008-05-26
  > Nästa text
< Föregående

RogerIvan
RogerIvan