Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nej, det är inte dig jag längtar efter!

Nyvaken viftar jag bort dagens första fluga med mina tråkiga armar.
Utanför öser regnet ner.
Raklång lägger jag mig på soffan med ena handen på min bröstkorg . Kaffekoppen är placerad på bordet här intill
och på TV visas ännu ett gammalt avsnitt av TVshop.

Och så börjar jag undra.
Vad skulle vi göra om jag var där?
Kanske skulle vi sitta på hustaket och titta på världen,
precis som vi gjorde en gång.
Och så försöker jag minnas hur det var,
när vi låg tätt intill och pratade om livet.
Hur doften av din hud gjorde mig hjärtsvag
och jag tyst önskade hjärt-och lungräddning.

Och så började jag längta.
Kanske inte efter dig utan till allt annat.
Till den gången vi satt på broräcket och rökte vår många första ciggarett.
Till den gången vi blev sjuka och fiskade från trädet och sköt fullträff på dosan.
Den gången du blev chockad och förvånad, du vet.
Nej. Det är dig jag längtar efter.
Och kaffet på bordet har nu blivit kallt.

Toppen




Övriga genrer av barfis
Läst 336 gånger
Publicerad 2008-05-27 12:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

barfis