Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att vara pollen allergiker är inte lätt alla gånger när människor tror man är förkyld och smittar


ALLAS ÖGON VAR PÅ MIG

I dag var en sådan dag,där vissa saker
måste ske,som slänga sopor tanka bilen

Det finns inte så mycket plats,att spara
allt som blir över när jag varit på utflykt
till handelsträdgården

Tanka bilen det var ett måste,och när
bensinmack och återvinningsstation,
ligger på nästan samma plats,går det
så bara att göra två flugor på smällen

I morgon tidigt åker jag till mina två små
glädjespridare,för att under hela dagen
få vara hos dem

Det går bara inte att säga nej,det är
något jag så gärna gör,blev så lycklig
när frågan jag fick

Så jag packade min bil, med allt som
blivit över efter mitt planterande och
pyssel på balkongen

Kom så äntligen i väg,men så plötsligt
är det dax, att stanna vid vägkanten,
och låta nysningarna komma

Stoppen dom blev många innan framme
vid bensinmacken jag var,tankade slängde
mina sopor

Nu hem till vår affär det bar,stoppen på
min hemfärd inte lika många det blev

Inne i affären var det dax igen,jag nös
och nös,människorna undrade om jag
var så förkyld,förklarade det är pollen
som flyger runt i luften jag smittas inte

Undrande många ändå såg på mig,
i affären har jag rätt att gå,hörde nog
hur det viskades

Handla måste alla även vi som nyser
och nyser,ute ur affären en sådan
lättnad jag kände

Lite jobbigt blir det med alla som tittar
och undrar,i bilen hem sedan fortsatte
mina nysningar,tänk så glad jag var
när bilen jag parkerade på sin plats,och
varorna jag handlat och burit in i min
lägenhet

Det var då äntligen jag kände lättnad
slapp alla ögon på mig,nu var jag hemma
inne hosmig,nu kunde jag nysa utan att
bli uttittad

anits 29 maj 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-29 17:56



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en vardags resa och hemkomst beskriven på ett berättande sätt...ja...
2008-05-30

  Larz Gustafsson VIP
Det blir jag fast jag inte nyser.
2008-05-29

  Sladjana Zubcevic
Bra skrivet!
2008-05-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP