Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tidig morgon när jag startar min färd för at vara hos mina solstrålar denna vackra fredag i maj


PÅ VÄGEN EN TIDIG MORGON

Tidig morgon,jag går nedför trapporna
det andas frid i huset,allt så tyst,intet
ljud hörs

Öppnar dörren,det är friskt,och lite
kyligt,min tanke en jacka har inte varit
i vägen,snart är jag vid bilen,och då
behövs inte jackan,som ligger på min arm

När jag kommer till bilen,ser jag det,allt
det gröna som ligger som ett täcke på
den,pollen mängder av pollen,inte så
underligt att mina nysningar i går var
många

Låser upp bilen och åker i väg,ska vara
hos mina små glädjespridare,denna sista
fredag i maj månad

Morgonen är tidig, men trafiken är redan
i gång,sjön jag kör förbi ligger spegelblank
det är så vackert

Tänker,en gång i en tid för länge sedan,
var just denna sjö så förorenad,inga
fiskar levde här fåglar syntes aldrig.och
några vågor var det inte tal om att få se

Nu är den renad,fiskarna är tillbaka,det
ser man på vintern,alla människor som
sitter och pimplar,fågel livet är rikt,och
när det tar i och blåser,kan man se hur
vågorna går höga

Jag fortsätter min färd,stannar släpper
om dom jäktande bilisterna som ligger
och trycker bakom mig

När jag åter är ute på vägen för att fortsätta
min färd,bestämmer jag mig för att ta den
mindre vägen,slippa all denna stressande
trafik

Jag svänger in på den mindre vägen,genast
känns allt mycket lugnare,på båda sidor om
vägen,finns hagarna där det går hästar i
någon av dom,vackra stiliga hästar,i en annan
ser jag ponnys,dom är många och olika stora,
en ser väldigt liten ut,men ack så söt den är

Så glad jag är, för jag valde den här vägen,
så dyker skolan upp,den ligger vackert i kanten
av en äng,lyckliga barn som har möjlighet,
att få gå i en sådan liten skola,som ligger
så vackert

Min färd går förbi hagar där korna just
släpps ut på bete,en del så vilda så ystra
skuttar och hoppar,andra tar det lugnare

Fåren med sina lamm i en av hagarna,
lammen springer och skuttar,något får
sträcker ut sitt huvud genom stängslet,
kanske gräset är godare på utsidan

Kommer upp på höjden,dalgången ligger
där så vackert nedanför mig, med sjön på
min högra sida,till vänster ligger husen
så vackert ,med utsikt mot dalgången
och sjön

Nu nalkas jag den stora vägen,stannar
svänger ut,en liten bit åker jag efter stora
vägen,så kommer jag till vägskälet där
svänger jag av,nu är jag på vägen som
går till mina solstrålar,åker över bron så
upp för backen,en liten bit till så ser jag
huset,svänger in stannar går ur bilen,
fram till dörren och knackar på

anits 31 maj 2008






Fri vers av anits VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-31 08:56



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
Väldig fint!
2008-05-31

  LassO
Låter som om du beskriver sjön \"Grycken\"... ;=)
2008-05-31

  Larz Gustafsson VIP
Och där fortsätter äventyret...
2008-05-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP