Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vakna tidigt allt är tyst, för mig är det så skönt


STILLA MORGON

Morgonen är stilla,huset sover
soldiset gör att solens strålar
inte når fram till mig där jag står,
tänker på vad dagen har i sitt sköte

Morgonens stillhet ger min själ ro,
andas in morgonluften genom den
öppna balkongdörren

Gårdagens höga ljud av musik
och skrattande glada människor
har tystnat,människorna sover
nog ännu drömmande om i går

Svalorna flyger fram och tillbaka,
kryper in i sitt bo under takåsen,
strax ovanför mitt sovrums fönster

Skatorna kivas jagandes varandra,
två mot en är dom,det har kanske
smugit sig in en rival

Måsarnas skrän är högt nedanför
min balkong,när jag ser ner på
marken,ligger det en hel del bröd
där,någon har slängt ut gammalt
bröd, till måsarnas förtjusning

Morgonen närmar sig att bli dag,
nu börjar huset vakna,de gamla
vanliga morgon ljuden kommer
till mig

Glad och nöjd känner jag mig, av
den stillhet morgonen givit mig,
nu kan den nya dagen börja

anits 1 juni 2008





Fri vers av anits VIP
Läst 606 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-06-01 08:31



Bookmark and Share


  Quasimodo
Ger en härlig känsla för en tidig och ny morgon !!!
2008-08-09

    sajo
Grattis till din placering. Verkligen underbara ord att läsa. Jag bokmärker direkt. Applåder i massor.
2008-06-03

  Havsbris
utmärkt skriven
vilken nostalgi på
något sätt, vackra
ord som en tavla målad
av den bäst, du... ;o)

grattis för placering
vännen !! alltid värd ;o)
2008-06-03

  Lars Hedlin
I stilla ro trygghetens vackra bo *L*
2008-06-03

  Mats Henricson
Som fångat genom Kameraögat, Bildspråket är Övertygande och Mycket Måleriskt, Underbar Ögonblicksskildring !!! Bokmärker !
2008-06-03

  Maria T
Anits.
\"Morgonstund har guld i mun\"
2008-06-01

  Elaine.S VIP
Att låta dagen landa...innan den börjar på riktigt...
2008-06-01

  Sladjana Zubcevic
Underbart!
2008-06-01

    Ken Cassel
Jag är visst inte ensam om att tycka om lugna och stillsamma morgnar
Vackert beskrivet

Kramar
2008-06-01

  Larz Gustafsson VIP
Underbart fin morgondikt.
All hail the new dawn!
2008-06-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP