Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök till mord som inte går som det ska. Mer får ni kanske läsa senare


Kriminallnovell

Jag kom hem till en tom lägenhet efter en jobbig dag på jobbet. Jag testade att ropa på min sambo Magnus men inte tecken. Telefonen ringde och jag gick för att svara, när jag lyfte upp luren hörde jag bara nå skrik i bakgrunden som lät som en liten flicka. Jag slängde på luren och ramlade ner på golvet och skakade. Dörren öppnades och Magnus kom in och vart chockad att jag satt på golvet och skakade.
’’ Hur är det Lisa? Undrade Magnus. ’’
’’ Jag klarar mig sa jag och reste mig upp i all hast så att jag fick allt blod ner rusat så att jag lärde sätta mig.
’’ Du ser inte kry ut, är det nått som har hänt? Undrade Magnus.
Jag berättade hur dagen hade varit och det konstiga samtalet jag fick.
’’ Det här låter inge vidare sa Magnus och höll om mig.
’’ Jag vet inte ens varför någon ringde sa jag och kröp ut ur Magnus famnar ’’
’’ Men det var säkert en bus ringning sa Magnus och tog mig runt midjan ’’
’’ Men det var nått bekant sa jag och tog bort Magnus händer och gick till datorn för att kolla på min mejl’’
Magnus var såklart orolig men han lugnade ner sig till middagen.
’’ Det doftar underbart Lisa sa Magnus och satte sig vid bordet ’’
’’ Hehe, det blir ris och kycklinggratäng sa jag och satte fram maten’’
Efter maten gick Magnus och satte sig vid datorn för att kolla mejlen när jag plötsligt hör ett skott som går rakt igenom ett fönster, jag skriker till och sen så springer jag in till datorn för att se vad som hänt. Jag ser Magnus ligga på golvet och jämra sig och håller sig för högra bröstet. Jag kollar fort ut genom fönstret för att se vem som hade avlossat skottet. Det ända jag såg var en silvrig bil med nummer skylten SNC 932. Jag ringer ambulans och medans vi väntar på den springer jag ut i köket och letar efter förband och vatten. Magnus har slutat andas och jag fylls med tårar, jag vet inte vad jag ska ta mig till men precis när jag satte ner örat för att lyssna om hjärtat slog kom ambulanskillarna in och började hålla på med Magnus. Jag sitter och gråter hysteriskt på golvet medans jag ser Magnus åka iväg. En polisman kom fram till mig och började ställa frågor om vad som hänt. Jag sa vad som hade hänt och hur bilen såg ut som jag hade sett åka iväg i väldig fart. Polismannen tackade och lämnade mig ensam sittande vid köksbordet. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Telefonen ringer men jag vet inte om jag orkar svara men jag gör det ändå.




Prosa (Novell) av flora
Läst 296 gånger
Publicerad 2008-06-04 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

flora