Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kaffe, bänder upp mina sinnen


Poesiregn över ett kaffefilter



Brunt
miljömärkt
Som naggats i kanten
Som fuktats
För att
sedan
Torka

Kaffebönorna
Mals
Rytmiskt
I en föråldrad
Sliten mortel

Kaffeessenserna
Övertar den närliggande luften
Pressar undan
Stanken
Av fiskrens

De grovmalda
kornen
Fyller filtret till bredden
Det heta vattnet forsar
Ut -
över kaffekornssamlingen -
Dränks in
Sugs ned
Mot botten
Tvingas igenom
Samlas i en behållare
De lätta
Frigör
Det tunga

Doften tar över hela köket
Slingrar sig ut
I
Den lumpna lägenheten
Sprider sig ut
In i hallens mörker
Forcerar brevlådan
Och välkomnar
Brevbäraren
Som löper i trappen

Sumpen som samlats
I det våta filtret
Saknar
Det torra
Livet

Slutprodukten
Doftar ljuvligt
Och är som nektar för kollibris
de morgontrötta satar
Som baxar upp
Ögonlocken
Med hjälp av
Svavelstickor

Är beroende
Av
Koffeinets
magiska effekt




Fri vers av lilla t
Läst 278 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-06-09 21:17



Bookmark and Share


    deb8
Åh dessa underbara bönor...kännr doften ända hit. Dina rader var värda en plats på ett snyggt k ffepaket, som designen på mjölk. Mycket poetiskt och inlevelsefullt.
2008-06-27

  Mats Henricson
Som koffeinmissbrukare av stora mått är det bara att stämma in i din, helt sanningsenliga och härligt annorlunda skildring av detta livselixir !!!
2008-06-10

  Leif Furstedt
Vem gillar inte att vara beroende, snitsigt och kul. :)
2008-06-09
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t