Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jimmy suckar, tuggar på sin gourmemacka















Dagen är kvar där uppe.
våning sex
Olshammarsgatan
you now
crippa Body skruvar fast
bakhjulet, stången
sitter löst
Jimmy bara ligger
och klipper med saxen

In stövlar Tusse
me ett gäng cd-skivor
han drar en pirra in
i köket
och börjar packa upp

Jimmy masar sej upp
ur sängen suckar
säger ingenting
öppnar kastrullocket
finhackad lök
i potatisröra
blandat med makaroner

sköljer ner me H2o
går runt lite bland sina
altare, små hörn
med allt möjligt uppsatt
Tusse står på alla fyra
med olika verktyg
í handen
ööh..sätt på den här
en skiva me Pere Ubu

Crippa står i hallen
och gräver i sina byxfickor
va fan la ja bilnycklarna
Jimmy orkar inte sätta
på skivan
svarar snabbt: sätt på
den själv.

SKRUVA NER !!!
Jimmy suckar tuggar på
sin gourmemacka
ögonen tindrar han blundar
skruvar av korken
på vinflaskan och sveper
innehållet.

Jimmy Jimmy ropar Crippa
spar lite...innehållet är tömt.
plötsligt ringer det på dörren
Det är Kari och karin
Jimmy väser bestämt
lägg INTE sakerna där
lägg dom här lägg dom här
Kari sätter sej i soffan
i köket, väskan är full
me saker

Tusse tassar in
tja, haru nå tjack
Kari gräver i fickorna
Jimmy skriker gå nån annanstans
lägger sej på sängen
blundar, suckar

Söderförortens ungar
har träffats denna tisdag förmiddag
balkongen är så full
med saker att den är på väg
att lossna.
överallt står färgpytsar,
penslar, Papper
och kläder.
på spisen en kastrull krigargryta
ibland orka man snatta en
fransyska på metro
då är det en högtidstund
alltid gapar skafferierna toma


Crippa dog
av blodförgiftning sägs det
han fick aldrig fylla fyrti
Tusse bor i Hökarängen
han har världens skönaste
basgitarr
punkare - 77 som jag
och Jimmy

jo vi träffas men aldrig
som förr
ja la av - 99

har förändrats
jobbar som lärarassistent
på SFI i en liten stad i norrland
så ser det ut
vill aldrig mer tillbaka
men dikten överträffar verkligheten


och minnerna finns där
som nått sorts stolt och vackert
barndomskamrater
betyder så mycket
man är liksom präglad



Jimmy vi ses i sommar
tjao tjao tjao





Fri vers av Lars Gullberg
Läst 668 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-10 14:05



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar
Dr Jimmy Johansson The 777
2018-07-10

  Connie
Stark och berörande text!!
2014-02-24

    TROZADO
Det där var bra! Kul att du minns en gammal vän! Puss puss Tusse.
2010-02-22

    Glittra G
Stark text. Jag vet inte mer vad jag ska säga förutom att den berörde mig djupt.
2008-06-23

  Dr Jimmy Johansson The 777
Du är fin Lasse, tack för texten.
2008-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg