Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en sorts psalm


Levnadsdagar



När dagens ögon öppnar sig
har världen redan vaknat
och himlens färger speglar mig
som lever det jag saknat

Och allting som jag längtat till
får liv i solens strålar
mitt liv ska bli det himlen vill
jag själv är den som målar

Med himlens ljusa färgpalett
får penseln spegla vinden
och jag vill äga det jag sett
och söker fånga in den

Men vinden blåser dit den vill
när jag vill springa fatt den
dock, aftonen gör vinden still
och jag går in i natten

Då sluter sig de ögon som
har hållit världens dagar
den mänska som vill somna om
får följa mörkrets lagar

Och livet längtar åter ljus
den dag som var har blivit
mitt fängelse är tidens hus
och alla ord jag skrivit

Så kommer åter gryningstid
fast själen knappast tror det
jag glömmer mörkret och får frid
och längtar frukostbordet

Och hunger efter liv är gott
när kärleken ger mättnad
av natten har min själ nog fått
av sömnen drömmens lättnad

Så går en dag och ännu en
och livets höst blir färgad
Mot slutet när all tid är sen
blir skörden slutligt bärgad


















Fri vers av korpfjäder
Läst 428 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-06-14 23:53



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
MYCKET FINT !!!!
2008-06-15

  Mona*
Känner igen mitt senaste dygn i den här. Nu är en ny, helt underbar morgon här. Den här platsar absolut i min psalmbok!
2008-06-15

  -Ulla Tilemo- VIP
Fantastiskt läsning. Orden flyter så lekande lätt att man först inte ser vad det står bakom dem..... men där står viktiga tankar att få ta del av. TACK. Bokmärker
2008-06-15

    papillon
En bra psalm för mig som inte tror.......
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder