Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur dödlig är den?


De sju dödssynderna. Girigheten



Åh, om jag hade allt
då skulle livet vara lätt
allt det här och tusenfalt
av allting jag har sett

Du, om jag hade dig
då vore allting underbart
om du säger ja till mig
så ska vi ha det rart!

Nej ge mig lite mer!
du kunde tänka på din vikt
jag vill äta allt jag ser
min mättnad är din plikt

Fy, du som har det bra
se mina tomma kassar här
du har allting jag vill ha
ditt liv är mitt begär

För allt jag är, är ting
mitt liv är det jag samlat in
allt jag äger runtomkring
själv är jag bara min














Fri vers av korpfjäder
Läst 328 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-15 15:35



Bookmark and Share


    Glittra G
Girigheten dödar det mesta i sin väg tror jag.
2008-06-15

  Carola Zettergren
Mycket bra poetat!!!
2008-06-15

  Mona*
Mer, mer, ge mig mer, mer
2008-06-15

    ingvar VIP
Berith sade det!
2008-06-15

  Maria Zena Viklund
jag tänker bara på det stora hålet i universum hur mycket måste inte det slukta,en riktig giriburk,ler. bra skrivet!
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder