Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
men kan det verkligen vara dödligt att inget göra?


De sju dödssynderna, Lättjan



Varför skulle jag gå upp
slita mina händer?
andra kan få bilda trupp
dö bort en i sänder

Inget är väl värt ett skit
utom sängens mjuka
andra kan få idka slit
andra får bli sjuka

Maten kommer från ett kök
färdig utan möda
bäst är leva utan stök
gud ger korpen föda

Kärlek är att sova sked
giftermål onödigt
inte orkar jag bli vred
lust är överflödigt

Livet ska gå ut på ett:
evigt slippa undan
kudden ger mig sans och vett
drömmen full begrundan








Fri vers av korpfjäder
Läst 381 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-15 18:46



Bookmark and Share


  Hannadraken
hm... nu har jag läst dina dödssynder...
men jag har aldrig blivit samt med dem förr och inte blir jag mer sams med dem nu. Även om du gör bra karaktärer. Jag funderar och funderar över vad du kan tänkas vilja uppnå... Kanske dina ingresser skulle gett mig en ledtråd, eftersom de nästan konsekvent motsäger själva dikten. Förresten har den nya påven utvalt nya dödssynder nu. det är ju lite roligt det där. att vi så gärna vill hitta sätt att få döma guds domar i vårt eget rättssystem...
2008-06-16

    Glittra G
hahaha ... ja, lite lagom lat får man väl vara ibland tycker jag ...
2008-06-15

  Carola Zettergren
Snyggt poetat!!!Lite lagom lättja är säkert bara nyttigt!
2008-06-15

  -Ulla Tilemo- VIP
Här känner jag minsann igen mig. Jag matar latmasken. Och njuter av det. Så jag tillhör helt klart dödssyndarnas skara!
Stiligt har du format dina verser, som alltid! Applåd
2008-06-15

    glasa VIP
lättjelust
frossavund
högvredgiren
.
jag har läst alla sju, nu, med stort
STORT
intresse
en sådan ambitiös åtagan att
skriva sig igenom dem alla
flera gånger i livet har jag undrat
om JUST dem
sökt dem för att begrunda
tack nu för att du ställt upp dem så
här
så korpfjädrigt
och grundligt

BRA GJORT och skrivet som vanligt
du mästerskriverska !!!
2008-06-15

  Mona*
Skönt att denna dödssynd ibland styr mitt liv. Annars är livet självt för intressant för att det ska ske.
2008-06-15

  Lena Krantz VIP
Fan du, det låter ju som en beskrivning av mig? (fast bara delvis såklart!)
2008-06-15

  Maria Zena Viklund
ja lättjan är en del av min börda, i form av uppskjutan har en tendens att skjuta upp allt till morgondagen när jag ändå vet att det bringar mer kraft att göra det direkt. Skulle jag aldrig göra nåt så skulle jag definitivt dö - av uttråkning,ler applåder!
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder