Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten skrevs som en reaktion på en händelse. Den gick för att vara jag, med en väldig hastighet. Jag håller på länge med varje dikt. Till min förvåning fick jag många positiva reaktioner av vänner. Kanske också för att den är lätt att ta till sig


Men ansiktena.



Men ansktena.

Men ansiktena,
mina barns ögon, mina ögon i deras
mitt i det svåraste, avskedet
och det o-levda liv som aldrig blev,
och kroppens minnen; när barnens tillit
sprang
samman världen,
och ni som var de andra, bilderna
som motstår, fladdrar i hjärnvindlingarna,
när vi bar varandras liv,
så obetydligt självklart det var,
så fjärilslätt, det enda viktiga i
de avgörande ögonblicken.


Men rösterna,
mina barns skratt, min röst i deras,
mitt i det enklaste,
solstrålarna utan mörkerhatet,
människorna bar det
med sina vapen,
den korta vägen till skolan,
som också burit barns förväntan,
så obegripligt ofattbart det var i
de avgörande ögonblicken.


Men ansiktena,
de var i det stora oförsonliga,
det är det onåbara,
som sprängde världen,
mina barn och de andras,
men rösterna, mina barns röster
kommer aldrig mer veckla ut
glädjen i solljuset och dagen,
så obetydligt det är,
de avgörande ögonblicken i
det järntunga pansarhatet
- för dem som älskar med döden.


Till minne av skolbarnen som dödades i
Beslan i Ryssland.


Rolf Leijonmarck.




Fri vers av Rolf Leijonmarck
Läst 448 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-16 21:22



Bookmark and Share


  Carola Viola Hedelius VIP
Smärtsam vacker
Fina rader
2008-06-16

    ingvar VIP
En verkligt stor och betydande dikt!
2008-06-16

  Lyckohäxan Enediel
Väldigt bra skrivet...du har en stillsam kraft i dina ord och jag kommer på mig själv med att läsa den väldigt sakta...
\"mina barns röster
kommer aldrig mer veckla ut
glädjen i solljuset och dagen\"
Väldigt sorgsen formulering...snyggt skapat!
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Rolf Leijonmarck