Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
4 strofer varav tre sjuradiga och en åttaradig. Försiktigt rimmad.


Fjärilsvingad


Fjärilsvingad.

Jag ska kläda orden
i fjärilens vingar,
flyga någonstans
skimra bland humlor
som surrar och möta
naturens gudinnor
som dansar varstans.


Jag ska kläda det
nakna med inget alls,
kropp du föraktade
av mig hårt hållna i
stängsel, Astarte
fruktbarhets gudinnan
ropar dig till sig -
du är en del i allt.


Jag ska kläda döden
denna bedragerska,
i guldglittrande
lögnaktiga namn
förneka dess tomma
famn kasta mig
fjärilsvingad fram.


Jag ska kläda mig
till kvinna en
föderska en moder
att dia för övergivna
väntande, vingbedragna
Oh, Astarte namna mig
med ditt underbara namn.


Rolf Lei...




Fri vers av Rolf Leijonmarck
Läst 459 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-05 22:27



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Åh vilken härlig dikt!
Första stycket är så vackert och jag läser det flera gånger :) Som en liten saga.
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Rolf Leijonmarck