Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pantoum är ett  versbygge i fyrradiga strofer vilkas andra och fjärde rad återkommer som första och tredje rad i nästa strof. antalet strofer är obestämt men första strofens inledningsrad och dess rimpartner bör återkomma i sista strofen.


Sommarminnen (pantoum)

 

Pärlor varsamt trädda

toner i en tyst musik

bröd färdiga att grädda

barnens gälla glädjeskrik

 

Toner i  en tyst musik

doften av fläderblom

barnens gälla glädjeskrik

ropet från en ensam lom

 

Doften av fläderblom

regnsmatter mot tältduk

ropet frå en ensam lom

en smekning öm och mjuk

 

Regnsmatter mot tältduk

bröd färdiga att grädda

en smekning öm och mjuk 

pärlor varsamt trädda

 




Fri vers av desperado
Läst 595 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-19 13:32



Bookmark and Share


  thyra
Skön känsla orden förmedlar. Fint!
2008-06-26

    Bodil Sandberg
Å så underbart..varmaste applåder för ditt vackra pantoum!!!
2008-06-25

    Louvisa
Vackert!
Ett varsamt pärlband strofer
...igen och igen och...
2008-06-22
  > Nästa text
< Föregående

desperado
desperado