Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något jag skrev i min sextonåriga naivitet. Som att jag hade ett svar på det ni försökt beskriva.


Jisses Amalia

Jag försökte skriva någonting vackert
Någonting som skulle beröra människor
Ta sig in i deras iskalla hjärtan och ta med sig elden
för att värma den som alltid fryser
Tränga sig in bland alla hjärnceller som går på högvarv
för att hinna med i den verklighet som andra hjärnor skapat

Jag ville skriva någonting tragiskt
Någonting som skulle skapa sorg hos människor
Som sakta skulle krypa upp och överraska dem
och berätta att det jag skrivit var realistiskt
Som egentligen skulle behöva ett mönster
för att veta hur världen ska sys ihop, stygn för stygn

För alla berättelser har alltid två perspektiv
Och sagorna stämmer aldrig
Tellus har inga goda eller onda sidor
Det handlar om att välja på vilken läktare man vill stå
Och allt jag ville skriva och förtälja för er är egentligen bara simpla regler
som inte alls är särskilt vackra eller tragiska

De är helt enkelt bara en lång undran




Övriga genrer av Angelika
Läst 363 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-22 16:22



Bookmark and Share


    shamii
jag gillar det. jag känner igen mig också. Du verkar ha mkt tankar inom dig. läs gärna min blogg om du vill www.sattavtryck.blogg.se. precis startat men jag skulle behöva ngn som komenterar, reflektion över det jag skrivit.

Jag har tröttnat på att hålla en monolog för mig själv, jag har tröttnat på att dela med mig endast till mig själv av mina tankar. kanske känner du igen dig...

2008-06-22

  Larz Gustafsson VIP
Tellus är en fallen planet som bebos av ett fallet släkte.
2008-06-22

  lyckeli
insiktsfullt....
2008-06-22

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Å vad bra skrivet
2008-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Angelika
Angelika