Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var frustrerad över hat. Jag gillade att leka med fördomar. Ja, jag är född i en förort. Ja, mina klasskamraters konservatism gjorde mig förblindad. Ja, jag blev idealist.


Rasism finns inte

Faktumet kvarstår.
Att blodsbanden stärker vårt släktskap, på ett eller annat sätt.

Detta \"vi\" och \"dem\" som vi skapat oss känns ganska onödigt då existensen av olikheter mellan oss är bristfällig.
Ändå kämpar vi hela tiden mot varandra i en värdelös kamp, som egentligen bara handlar om hur många människoliv som ska gå till spillo, som vi är beredda att offra.
Ändå föraktar \"ni\" \"dem\".

\"De\", de där som inte är liktyckande.
\"De\", de där som kommer hit och förstör vårt Sverige och våldtar våra svenska flickor.
\"De\", de där blattarna som har mustasch, pratar yalla-språk och spottar på tunnelbanan.

Såkallade \"de\" våldtar och utför andra kriminella handlingar, lika mycket som svenska flickor går omkring i kortkort och knullar runt med varenda levande varelse av motsatt kön.
Såkallade \"de\" skriker lika mycket som \"ni\" skriker.
Såkallade \"de\" försöker tränga bort minnet av ett bombnedslag på grannens hus och bilder där deras brors arm ligger fastklämd under spisen, medan \"ni\" beklagar er över hur äcklig skolmaten är.

Det är dags att inse att vi alla är lika inuti. Oavsett hur vi ser ut, agerar, tycker eller tänker - det är endast ett yttre skal mot världen. \"Ni\" och \"dem\" är alla av samma ras, homo sapiens sapiens. Rasism finns inte.




Övriga genrer av Angelika
Läst 351 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-22 16:44



Bookmark and Share


    shamii
precis, vi är alla lika. Raser finns inte, bara människan även om den inte är skapad vad jag tror av Gud
2008-06-22

  berxper
Du är väldigt klok! Det är så sant!
\"Det är dags att inse att vi är alla lika inuti\"
Jättebra!!!
2008-06-22

  Larz Gustafsson VIP
Raser finns inte.
Det finns en mänsklig ras.
Skapad av Gud.
2008-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Angelika
Angelika