Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fråga himlen vad den ser

 

 

regnskog

 

skandinaviskt

kylig

 

tunga silverpärlor

kysser

blad blöta

 

mossmjukt

lindras

ömma tomrum

 

förblir

dock

tomma

 

träden

gråter

ymnigt

 

molnen är

tungt

havande

med hemliga

drömmar

 

vad

ser

himlen?

 

i

bladgrottans

dunkelgröna valv

dansar

systerblixt och duvdrottningen

vilda danser

röd fläta

har

lösts upp

vittrehår

gnistrar

 

 

draken med duvfötterna

värnar ömt

hjärtats

ljuva skatter

 

vaktar

eld

 

hål

efter

uppryckta rötter

syns

nu

tydligare

 

 

därför

skyler

jag

mitt hjärta

för

ljuset

 

vad

ser

himlen?

 

skogen

andas

tungt

 

andas

och

drömmer




Fri vers av Aisha VIP
Läst 615 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-06-22 22:33



Bookmark and Share


  fågel grå
Trollskt vackert.
2008-09-02

    ej medlem längre
Underbart vackert skrivet, afarin!
2008-07-04

  Manal
lätta ord som fångas..
2008-07-02

  Dilsewat
Tydliga bilder med skarp kontrast!
2008-07-02

  Maria Zena Viklund
skönskrivet och mjuk som bomull läser jag denna, vackert alstrat!
2008-06-23

  Mikael Lövkvist
Åh. Så otroligt vackert skrivet. Den här gick rakt in i mig. In i hjärtat och någonstans nära solarplexus.Vilken härlig dikt, och titelns uppmaning ska jag verkligen följa. Tack för att du delade med av den här juvelen!
2008-06-23

  Sladjana Zubcevic
V A C K E R T
2008-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP