Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är så vackert nu


Det är så vackert nu.

Grönskan sträcker sig ivrigt mot ljuset. På både ängar och i dikeskanter samsas blommor i alla möjliga kulörer.

Det är så härligt nu.

Jag cyklar hemåt. Ögonen ler, själen ler, ja, ett leende på läpparna kostar jag också på mig.

Möter en dam med hund. De verkar nöjda med sin promenad båda två.

Från ett lummigt buskage hör jag hesa skators tjatter. Kanske planerar de för nästa bus mot grannens katt. Galna fjäderfän.

Lyssnar på bäcken som porlar glatt. Regnet tycks ha satt fart på livsandarna igen. Bra för bäcköringen dessutom.

Du som är på väg..... mest vartsomhelst, lyft blicken, gör något galet, sjung högt, säg hej till någon du inte känner, slå en kullerbytta på en frodig gräsmatta. Knapra på en maskros.

Passa på här och nu. Lev. Må.

Och dagen är en annan dag imorgon och himlen är nya färger att spara.




Övriga genrer av yinyang
Läst 256 gånger
Publicerad 2008-06-23 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

yinyang
yinyang