Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en plats som betytt så mycket i mitt liv, som jag alltid återkommer till, den är fulländad i sin utformning, karg men ändå vacker, helt underbar helt enkelt.


Platsen i naturen!

Vattnet kluckar mot sjökanten,
stenarna har slipats mjuka av tiden.
Tallarna vid sjökanten är gamla och groft krokiga,
som trollskogen

Här finner jag ro och stillhet,
vid denna strandkant vid denna skog,
här kan jag känna mig nära allting,
nära Gud nära naturen,
nära mig själv, livet.

Det är så vackert att det gör ont,
skogen susar bakom mig.
Ger mig det jag behöver för min själ,
jag känner den inre rösten genom skogen.

Här vid denna plats kan jag leva kan jag dö,
här skulle jag kunna leva resten av mitt liv.
I ensligheten nära naturen,
Jag en skogsälva.

Jag skulle kunna bo i tallens grova bark,
dricka vattnet ur bäcken längre bort.
Sola mig i reflexerna från vattnets yta,
flyga i vinden.

Når tiden står stilla, här vid denna plats,
kan jag känna mig själv.
Här vid denna plats vill jag älska!
Här finns allt jag behöver, just nu.

Jag vadar ut i vattnet,
ser tallarna från sjön, ser himlen möta tallarnas topp.
Här kan jag vara den skogsälvan jag är,
Här kan jag bli hel




Fri vers av Anna-Victoria
Läst 223 gånger
Publicerad 2008-06-24 10:52



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En underbar skildring av lycka i naturen.
2008-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Anna-Victoria
Anna-Victoria