Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
blommor och naturen läker själen


LEDSEN ARG OCH TRÖTT

Ledsen arg och trött, trött på allt och alla

VAD GÖR JAG DÅ

Jo jag tar min bil,som hittar så bra till den
underbara handelsträdgården, som vi har
sådan glädje av i vår by

Regnet har gjort så, att många av penseerna,
inte vill vara med längre

Vill ha något som lyser upp på balkongen
som ger mig glädje att se på, när det känns
tungt och svårt

Måste lätta på trycket inom mig, allt det tunga
ledsna inom mig vill jag lägga bakom mig

Så där står jag igen, förväntasfull och lite glad,
tänk vad växter kan göra, få mig att känna
harmonin igen

Det börjar bli urplockat, men något lär jag
säkert finna,som lyser upp och väcker all
glädje i mig igen

Jag går runt ser vackra krukväxter,men det
är nog ingen bra ide, har fullt överallt på
både golv ovh fönsterbänkar

Äntligen där är dom ju,blommorna jsg söker,
några tagets till i vackra färger blir det,några
isbegonior där finns dom som jag missat förut,
tobaksblommorna till det två pelargoner,så är
jag nöjd

Betalar och ska till att bära ut mina växter,
det behövs inte hjälpen kommer innan jag
jag hinner blinka

Alltid så hjälpsamma vänliga är dom, som äger
denna oas i mitt liv

Väl hemma bära upp allt,för att plantera,så skönt
det känns i min själ att få göra det jag älskar
så mycket

GRÄVA PLANTERA OCH NJUTA
av det Han skapat och givit oss att förvalta

anits 25 juni 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-25 18:17



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Här tänkte jag innan jag läst klart att "tagetes" blir det och lite till...Jag har alltid tagetes på min balkong som minne av mitt barndomshem.
2008-06-26

  Ronny Berk
i blomsterprakt förmeras tankar om små och stora ting... en sakral underton genomsyrar den vackra poesin...
2008-06-26

  Sladjana Zubcevic
HÄRLIGT
2008-06-25

    sunnanvind
Rofyllt är det ju faktiskt, i det att plantera...o vackert blir det!:))
2008-06-25

  Larz Gustafsson VIP
Tillbaka till rötterna.
Härligt!
Gud gav Jeremia uppdraget att bland annat plantera.
2008-06-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP