Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
haiku, senryu och tanka


juni 08 samling


gud och djävulen
i dramats detaljer bor

en skuggad sandstrand

*
bleknande hagtorn
tulpaners tomma stjälkar

högsommaren bär

*
modiga stunder
syns framtidens konturer

av oväntat liv

*
saknas motivet

går det kanske att skriva
om ledans natur

*
städaren menar

framtidsångesten samlar
minnen och sopor

*
efter sommarregn
återvänder musiken

jazzande humla

*
hennes svarta hår
vippar över hans händer

kramar om nackstöd

*
samlar stillhetens
vikar, kobbar och själens

arkipelag

samlar stillhetens ro
som räcker till andra

*
medan sedan är
en skön titel jag stjäl på

midsommarafton

*
i unga år fanns
lusten att skriva om allt

ett gott minne

*
han tillverkade
ett mekaniskt solsystem

rymden i rummet

*
tog en promenad
på den skånska kostigen

vid jazzig åker

*
kärlekslösheten
öppnar ögonen för vad

som liknar kärlek

*
far bad till sin gud
vilken verkade vara

Mozart den yngre

*
det sjuka gav insikt
väckte den friska tanken

livet en ny dag





Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 872 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-06-30 23:16



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Åter en god resa genom dina ord svårt att välja favorit men det får bli den här.
samlar stillhetens
vikar, kobbar och själens

arkipelag

samlar stillhetens ro
som räcker till andra

Eva
2009-02-13

  Vind
Gott! Tack för resan...
2008-07-06

  Nina V A
alltså dina samlingar är som böcker i sig och man bläddrar och famnar, ler och sörplar i sig, viker hörn och återkommer, vinklar solens strålar igenom olika perspektiv, så himla skön läsning!
2008-07-03

  Rachel Roth
så många pärlor på en och samma sida.
blir glad vid läsning av detta
bokmärkes
2008-07-01

    Melona
Ingen kickar senryu som han...


herregud, vad du glänser med dessa, dina samlingar!
2008-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP