Bild av Ulla T (akrylfärg)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild av Ulla T (akrylfärg)


Längtans blå blomma

 

Dagens målaruppgift var enkel

för mig

måla en stark känsla som är jobbig för dig

sa min lärare Bengt

 

Det blev mycket svart - brunt - grått

medan tårarna rann

ilskan sprutade

min förtvivlan var gränslös

 

Jag kastade på färgen

rev och slet med palettkniven

medan jag förbannade döden

som tagit min älskade

 

Utan medvetna tankar

står jag därute och låter

känslorna våldta mig

medan jag kastar mig över färgen

 

Mellan tårars dimslöjor

ser jag något på

dukens övre hörn

~ en blå blomma ~

 

Hur den kom dit vet jag inte

minns ingenting

alls av den

stunden

 

När jag såg den blå blomman

tänkte jag förstås på

min enorma längtan

men sedan slog det mig

 

Det kanske var en känsla

av hopp

som fanns någonstans

bak sorgens dimridå

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-07-01 16:06



Bookmark and Share


  katt.inc
En fin och nära text som faktiskt gör mig glad, denna blåa blomma är så klar och lysande och det måste vara hoppet, det bara måste vara det. Tack för att du delar med dig av dina upplevelser och känslor.
2008-07-03

  Michaela Dutius
Längtans blåa blomma- så underbart att den kom dit bland all förtvivlan och allt mörker!
Applåd!
2008-07-03

  Gunilla VIP
Att "komma igenom" starka
känslor och upplevelser
ger utrymme för något nytt.
Tack för din generösa
förmedling!
2008-07-01

  Åsa Gustavsson VIP
Det är ett underbart sätt att måla! Har provat det flera gånger.
2008-07-01

  Hildegun Relefors
du gav mig hopp!
2008-07-01

  Bibbi VIP
Underbar poesi Du bjuder på med hopp.
Applåd!
2008-07-01

  Hannadraken
tack för att du delade denna häftiga upplevelse. du förmedlade den också så väl.
2008-07-01

  thyra
Underbart målat och diktat. Fint!
2008-07-01

  Ilona _L
Jag ryser...
Det säger så mycket om ditt undermedvetna som plockas fram när du får vara kreativ.
Tror det är ett bra sätt att läka...
2008-07-01
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP