Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varsamma ords vikt och värde



ord väger lätt
som talas i vredesmod
tynger kropp och sinne

ord väger tungt
som talas i vankelmod
lättar kropp och sinne

guld väger ord
som viskas i välnadsmod
lättar tyngd från sinne




Fri vers av Ronny Berk
Läst 545 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-07-03 05:53



Bookmark and Share


  louisegirl
Väldigt bra förmedlat, här...
2014-12-05

  Lollitta VIP
GULD GULD GULD !!!!!!!!!!!!!!!
2013-11-20

    © Birgitta Wäppling VIP
Tänkvärt och insiktsfullt.
2008-12-31

  KristinaE
tack för läsning av ord som tröstar ledsen själ - hoppets stjärna lyser.
2008-07-16

  Connie
Här, ta min hand!

Tillitens sköra bro går över mörka vatten
Men då får världen hålla andan
och vänskapen inte brista
ty denna sköra bro bär endast lätta drömmar
2008-07-12

  Kalle.O
Oj, så bra beskrivet!!
2008-07-04

  VITRIOL
Oj vad jag gillar den här. Måste nog bokmärka. Håller med och upplyfts i sinne av uppmuntrande och insiktsfulla ord.
2008-07-04

  Kristina Wallbing
Så klokt om ordens vikt och betydelse!
2008-07-03

    snöö
Härliga ord väl formulerade som skänker eftertanke. Vackert!
2008-07-03

  Michaela Dutius
Just så....ord kan vara det tyngsta som finns men de kan också skapa vingar
2008-07-03

  Cadena
Tycker om deb här. Ett rent språk där orden löper lätt och en utmärkt komposition. Ett extra plus för titeln.
2008-07-03

  Maria T
Några väl valda ord är guld värd
Tänkvärda ord
2008-07-03

  friheten
Håller med Ginni nedan.
2008-07-03

  genni VIP
Du väljer dina ord rätt, läsvärda rader...
2008-07-03

    ej medlem längre
sanning man lätt glömmer ibland...välpoetat !!
2008-07-03

  devilsangel
Precis så..ord spelar så stor roll för oss människor, man måste vara försiktig med vad man säger och i stället slösa med uppskattande och vackra ord!
2008-07-03

  korpfjäder
Skulle kunna bli en såndär ramsa man lär sig någongång i livet och sedan lär sina barn...som lär sina barn...
2008-07-03

  thyra
Klokt och sant, tycker jag :)
2008-07-03

    eva m h
Väl ordat om ord!
2008-07-03

  anits VIP
Vacker fin poesi
tänkvärda ord
2008-07-03

  Elaine.S VIP
Underbar talande poesi...alla orden har sin plats
det är sant men inte alla ord gör väl...eller
är värda sin vikt i guld...
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk