Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om sanning och allvar


inuti och utanpå

 

 

utanpå

 

med

dovhjorts ögon

milda

i gryningen

vid vatten

daggfuktiga

fällda

fransar

 

under

nattlig skäggstubb

ännu

liksom barnsligt rodnad kind

spår

av liten pojke

 

graciöst

likt

svalans vingslag

utsökt

rundad

amorbåge

smakar söta minnen

 

som

ensligt

kvillrande vattenfall

i regnskog

som silke

rinner

svarta lockar

ner

över

mogna tinningars 

vita stänk

 

stolt

vacker

leende

 

utanpå

*

 

inuti

 

brända åkrar

öde hus

eldslandet

 

ylar

ut främlingsskapets tomhet

med

svarta käftar

 

hjärtat

 

ändå så

märkligt

oanfrätt

rött

varmt pulserande

hett blod

 

som

norrskenet

som

bengaliska eldar

i natten

gnistrande

lysande

sprakande

vemodsvacker själ

 

i

allomfattande kärlek

till

de gömda

papperslösa icke-människorna

 

till

de små

ensamma

obetydliga

 

till

livet

kärleken

lusten

 

inuti

 *

om

du inte möter mig

inom dig

finner du mig

aldrig

för

jag har funnits

inom

hela tiden

*

utanpå

 

jag

lockar till skratt

pärleskratt

bilxtsyster

förför med mina ord

blandar

leker

kastar orden hit och dit

allt

för att få se

ditt leende

 

utanpå

*

 

inuti

 

djupaste allvar

tidlös sanning

till

evigheten

 

står

fast

i

stormen

oåterkallerlig

 

inuti

djupaste allvar

 

 

 




Fri vers av Aisha VIP
Läst 466 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-07-03 14:08



Bookmark and Share


  fågel grå
Vilka fina ord.
2008-08-29

  papessa
ett förföriskt underverk som sprakar i all sin ordprakt
2008-07-13

    Panta rei
Vackert, originellt och fullt av insikter!
2008-07-08

  fillatelli
Skäggstubb i skiftnings tid

längtan... inuti och utanpå


ändå störs

stillhet

av saknad


för sällan

skola mötas de

två


däri drömmen bestå


verklighets bokstav i flykt

vardagstristess

svordom i grannens port


och tanken längtar bort... igen
2008-07-03

  Carola Zettergren
HELT UNDERBART POETAT!!!...vackert flyt i känsliga varma ord!!!!
2008-07-03

  Bortklemad
Jättevackert och starkt! Gillas mycket =)
2008-07-03

  Maria Zena Viklund
mycket vackra bilder skapar du här, jag applåderar och bokmärker!
2008-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP