Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillfälligheter

Tillfälligheter är något som är,
en tillfällighet,
och sekunden är förbi.
Ord som du ville säga,
och stunden försvann.

Tillfällighet,
att jag såg dig.
En blick du mig gav,
Sen var det ögonblicket förbi.

Om jag inte gått den vägen,
utan vänt om innan jag kom fram.
Hade våra ögon inte mötts,
inte tiden blivit som den blev.

Sanden som passerar,
genom tiduret är silad.
Ödet, slumpen vet vi inget om,
bara att det blir som det blir.

Är tillfälligheten meningen?
Och vad är meningen med tillfälligheten?
När vi träffar människor,
är det förutbestämt?

Sekunderna tickar vidare,
sanden rinner på.
Livet finns här och nu,
vad blir det av tiden?
En sandhög?




Fri vers av Anna-Victoria
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-04 23:45



Bookmark and Share


    Petro Nella
tänk att en sandhög kan innehålla så mycket
Tänkvärda ord du skriver :-)
2008-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Anna-Victoria
Anna-Victoria