Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är jag sjuk?


Dom sa att jag var sjuk

dumma lilla flicka
fattar du inte att du är sjuk?
dumma lilla flicka
som vandrar frarm och tillbaks
i en korridor som luktar svagt av hat

en medicinkopp med kemikalier
ät nu,
det här är din mat
dumma lilla flicka
vägra inte!
du är sjuk.
sjuk
sjuk

Vem kan ta sig rätten att bestämma
vad som är sjukt
och friskt
i den här världen?
Vem kan ta sig rätten att skada en annan människa
till den grad att endast hat finns kvar?
Är det du kanske?
Du där i vitrock
eller kanske läkaren med gula recept block?
Är det ni som har makten
med erat jobb?
eller är det Gud
om han nu finns,
kanske är det han som bestämmer
vem som är sjuk
vem som är frisk
vem som får leva
och vem som ska dö?

Dumma lilla flicka
sov nu,
sov din maktlöshets sömn
i morgon blir det
ännu en dag
av vankande fram och tillbaks
i psykets långa korridor av hat,
jag har iallafall tur,
våran korridor här 78 steg lång
och grannavdelningens är bara 64 steg lång.
Jag har tur minsann
det finns dem som bara får gå 64 steg om dagen.




Fri vers av eli knox
Läst 284 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-07-08 16:33



Bookmark and Share


  Diffusiaria
ah...stark...
2008-07-08
  > Nästa text
< Föregående

eli knox
eli knox