Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lovsång till Ljusdal

LOVSÅNG TILL LJUSDAL

Efter man varit ensam i byn och skogen
längtar man efter civilisationen och krogen
På Järnvägshotellet går det vilt till
Var kommer alla vackra flickor från?!
På Järnvägskrogen serveras sill i dill
Men jag känner mig inte som en gammal fån!

Jag vill prisa det ljuva Ljusdal
Beläget vid den rara älven Ljusnan
Det är i Ljusdal man gör sitt val:
Ska de va rött eller vitt för att krus´narn?

Man kommer in i den fina lilla stan
med femtitreans buss från Delsbo
Och jag lovar: Tempot är lugnt som fan!
Skönt att komma till stan från Delsbo

Man kan göra väldigt mycket här
Man kan gå omkring och bli kär
För flickorna är extra vackra här
Så du kan fantisera om allt det Där...

Så har vi Solhuset med sin trädgård
Köp en fika och du får bra vård
Köp sen en trumma om du har pengar kvar
Den är snygg och räcker alla dina dar

Så har vi till sist Bolaget
Det är förstås centralt beläget
Alldeles vid busstation
Det är ju fan kanon!

Som sagt Ljusdal är en ljuvlig stad
Om du inte tror det slår vi vad!
Det är lugnt och snällt och trevligt här
Och du kan säkert träffa nån och bli kär...




Fri vers av claes fredelius
Läst 223 gånger
Publicerad 2008-07-09 14:18



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Ler igenkännande just så är det här.

Eva
2009-04-04
  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius