Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ännu en morgon får jag njuta av naturens prakt och fägring


FÖRSIKIGT ÖPPNAR JAG DÖRREN

Försiktigt öppnar jag dörren, stiger ut på balkongen
vilken härlig känsla kunna gå ut utan allt surrande
runt huvudet

Lite kyligt är det, ser mig runt i dag kan jag städa
efter det måsarna släppte på balkongen i går, ett
otyg är med allt bröd grannen slänger ut till dom

Underbart skönt det är, att innan livet börjar brusa
utanför på vägen, kunna stå se bort mot dom
blånande bergen, som jag kan ana vid horisontens
kant

Det doftar jord det doftar sommar, tänker vad
underbart skönt och stilla jag har, kunna få njuta
än en morgon av allt det som jag älskar, naturen
skapelsen som Han har givit oss

Måsarna skränar som vanligt runt balkongerna,
väntar säkert på brödet som grannen brukar
förse dom med

På andra sidan vägen är hästhagen tom,troligen
är den vackra bruna hästen på sommarbete

Kyrktornet med sin vackra gyllene spira, reser sig
i all sin glans mot skyn

Jag går in med min kaffe kopp i handen, lämnar
dörren på glänt, släpper in den kyliga morgon luften
i min lägenhet

anits 10 juli 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-10 08:01



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Oerhört vacker beskrivning av den svenska sommaren sedd från en blommande balkong
2008-07-11

  Fånga dagen
mycket vackert skrivet
kram A-K
2008-07-10

  karenina VIP
en fin morgontavla du målar upp. det är tråkigt att städa måsbajs på balkongen men det är ju som du skriver orsakat av grannar som matar.. vad beträffar Larz kommentar om måsar som verkar angripa honom med sina exkremiteter så kan jag upplysa att måsar brukar bajsa på människor blott när de känner sig hotade. går man runt och utstrålar att man vill bryta nacken av en och låta den ligga på lit de parade så kanske man får räkna med en och annan bajs på kavajslaget?
2008-07-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Man skulle kanske
be en mås hålla
truten! Om det
hjälper! Fin morgon-
bild Du målar upp!
****************
2008-07-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Man skulle kanske
be en mås hålla
truten! Om det
hjälper! Fin morgon-
bild Du målar upp!
****************
2008-07-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag avskyr måsar.
De har en ovana att bomba mig med sina exkrementer (liksom vissa människor i denna stad).
Vrider man nacken av en och låter den ligga på lit de parade så försvinner de andra.
2008-07-10

    sunnanvind
Godmorgon! Din morgon är vacker!
2008-07-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP