Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag går i regnet

Jag går i regnet,
det öser ner.
Men jag känner,
droppar av befrielse.

Regnet är som en ridå,
grå och blöt.
Jag traskar på,
blir blöt som av en dusch.

Men jag känner rening,
regnet renar mitt inre.
Efter regnet känns luften annorlunda,
går lättare att andas.

Jag går i regnet,
och tänker.
Framtiden,
vad kan den bli?

Regn,
jag gillar regn.

Jag går i regnet,
längre fram skiner solen samtidigt.
Härligt att se skiftningar,
mellan sol och regn.

Efter en stund ser jag,
regnbågen.
Stor och härlig,
är den framtiden?

Tänk om jag kunde se in i framtiden,
veta de bra valen.
Framtiden,
kan man känna den?

Jag går i regnet,
filosoferar om framtiden.
Jag känner vätan från regnet,
in på bara skinnet.

Regn, framtid,
regnbåge, blöt.
Solen, jag ser solen,
den är nog framtiden.




Fri vers av Anna-Victoria
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-13 20:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna-Victoria
Anna-Victoria