Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågeln på bomullsgrenen

En liten fågel på bomullskvist
Viskar sakta sin sång

Han sjunger om länder bortom solen
Där det alltid är kallt

Om du lyssnar noga
Får du höra hans saga

Två små barn lekte i sanden
Den ena skrattade
Den andra var sur

Den ene förstörde den andres bild
Den han ritat i sanden

Han undrade
Varför gjorde du det

För att jag vill
Det var roligt

Det tyckte inte jag
Nu går jag hem till mamma

Det säger du bara
Du har ingen mamma

Det har jag visst
Det har du inte

Tystnad

En liten fågel vickar på sin bomullskvist
Den är inte rädd

Pojken lyfter ned den och håller den i sin hand
Den darrar lite oroligt
Han smeker dess fjädrar

Fågeln flyger sin väg
Pojken suckar

Han kryper ihop vid bomullskvisten
Och somnar

Nästa dag när han vaknar
Sjunger fågeln för honom på grenen




Fri vers av tobbA
Läst 476 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-07-16 15:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Texten är mjuk och fin. Den är avskalad på ett sätt som gör den omöjlig att kritisera. Det finns vackra symboler, både sorgliga och hoppfulla.
2010-12-18
  > Nästa text
< Föregående

tobbA