Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torra grusvägar (lösryckta minnen och långdistanslöparens uthållighet)

jag tänker tillbaka
på när jag var liten

lösryckta minnen
som inte definierar mig alls
minns mest träd
torra grusvägar
en rostig Volvo
som sliter upp dammet
och i solskenet var det vackert

idag betyder det ingenting
utanför Konsum
förlåt
jag menar Coop
röker en Mcgyvercigg
och vill inte gå in
men måste
toapappret är slut

lösryckta minnen

under dova grenverk
doften av varm skog
på stigar osynliga
för det otränade ögat
tricket: att inte vända sig om
för då stod hon där
skogens häxa
självdisciplin: att inte vända sig om

jag gick vilse
och hamnade på Konsum
nej
jag menar Coop
på den koloniala avdelningen
jag är en imperialist
en vit erövrare
ett svin
i en Vortex
av demokratiskt förfall
och konsumentmakt

"att bränna ner mcdonalds"
tänker jag
det är konsumentmakt

vart fan är toapappret?

tänker tillbaka
på när jag var liten

platser som definierat mig
blivit en del
av mina konturer
byn med det lustiga namnet
hur man svängde av från 45:an
hur
fin asfalt
blir
sprucken asfalt
blir grus

hur någon för länge sedan
runkar för första gången
dricker sin första öl
röker sin första Joint
fyller i konturerna
och blir Jag

på Coop

funderar på att snatta
stoppa en folköl i fickan
och springa
men låter bli
jag är en
likgiltighetskonstnär
på gränsen till mitt stora genombrott
mästerverket som kommer
definiera mig
de följande tusen åren
eller så
behöver bara det där
jävla toapappret

lösryckta minnen

från femte klass
lågstadieskolan
och kvävande
glesbygdsdöd
hur lärarinnan
stolt
satte upp min dikt
på väggen med tejp

"vad vacker den är" sa hon

det var vår
och jag skrev
om kärlek

hon skulle se mig nu

på Coop

hur jag förlorar
med stil
hur jag luktar illa
utan att bry mig

storslaget blyertsapatisk
och besegrad av
tomma varuhyllor

"surt" sa kassörskan
med rävlik slughet

"bättre att slå från underläge"
tänker jag

och går hem
för att sänka mig
under massorna

imorgon ska jag
börja springa
och aldrig sluta

för att finna
asketisk vishet
i långdistanslöparens
uthållighet

jag skiter väl i toapapper




Fri vers av Furious Stylez
Läst 608 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2010-01-18 04:15



Bookmark and Share


  eelinpersson
det här. det är bra.
2010-04-06

  Gunnar Hilén VIP
lätt att tycka om och se sig själv i
2010-01-18

  Line W
Så bra! Jag vill bara läsa mer!! Kram :)
2010-01-18

  Baystream
Applåd. Du bygger upp historien jävligt snyggt och när de sista orden klingar ut känner jag att jag sakta landar i en känsla av verklighet.
2010-01-18

    Melona
Grymt bra flyt och innehåll. Du skapar snabba bilder, som ringlar till och ifrån.
2010-01-18

  Yrre VIP
Å så bra denna var, det återkommande tankarna, flytet och givetvis toapapperet, galet bra!
2010-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Furious Stylez