Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårar

Ögonens tårar sköljer själen fri från sorg
Efter gråten känns det bättre
Kanske bra

När tåren runnit nerför kinden och landar i munnen så smakar den utav havet
Kanske är havet våra allas samlade själatårar

Kanske består havet utav alla dessa samlade själasorger
Ur all tid...

Att se ner i havsvattnet klart och rent ger en märklig känsla som att flyta i rymden

Att ligga på gräsmattan en stjärnklar natt och titta upp i universum känns samma på något märkligt spegelvänt sätt...




Fri vers av RogerIvan
Läst 869 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-07-19 13:42



Bookmark and Share


  Ebba N.
Mycket fint skrivet och faktiskt så håller jag med. Har länge filosoferat om liknelsen mellan havet och rymden. Jorden är ett slags mellanting mellan de båda.
Men det där med själasorger har jag inte tänkt på. Jävligt fint.
2009-05-31

    ej medlem längre
Jättefint skrivet!
2008-10-17

  Blåbäret
"sköljer själen fri"...precis så är det med tårar...så fint fångat
2008-08-01

  Ilona _L
Yes,yes,yes...
2008-07-26

  Bodil Sandberg VIP
Vilken underbart fin dikt min vän...ögonens tårar sköljer själen fri...vackraste inledning ..mjukt och jättesnyggt skrivet..applåder!!!
2008-07-23

  LassO
djupt, sprött och skört..
2008-07-22

  Sladjana Zubcevic
V A C K E R T
2008-07-22

  Lena Krantz
Ja kanske speglar just de bägge en hemlighet, och därför kan vi aldrig sluta att titta

Bra!

/L
2008-07-20

  lovisaB
Just idag, en natt som denna har jag inga ord. men din dikt berörde.tack.
2008-07-20

  Jonas Carlsson
Och om tårarna har tagit slut på vägen?

I övrigt, en väldigt vacker text, speciellt de sista styckena, där havet blir till rymd och vice versa. Det skapade en bild, en vacker sådan.
2008-07-19

  Larz Gustafsson VIP
Trist att du är ledsen.
Dikten är emellertid vacker.
2008-07-19

  Tove Meyer VIP
ser att även du är inne på ämnet
vackert skrivet
2008-07-19

    vide
fascinerande tanke, det där med tårarna som utgör haven
2008-07-19

  Dontlove
Mycket finn skrivet
2008-07-19

    Lindizz
Tycker denna var väldigt fin, varm applåd!
2008-07-19

  friheten
Väldig fin skriven.
2008-07-19
  > Nästa text
< Föregående

RogerIvan
RogerIvan