Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bära ett utseende, tappa ett liv


fläckade ansikten på himmel klar






lamporna i natten
som pärlor
i ett band runt min hals,


när tiden drogs till sin spets
och skyfallet
inte kom från himlen, sa du

'stockholm
är en dödsmask'


och jag var inne i dig
ett tag
för att tappa bort mig,

de vackraste dikterna
är de som betyder minst
och jag undrar

om du verkligen går
om du är allvarlig

om din kropp sörjer vårt förlorade barn
en gång i månaden



med penna och papper
kan jag rita nya hål, måla nya kroppar,
ett tomt skal
i ett annat, kroppen i sin cell
betalar sin hyra

jag skapar en annan verklighet
där våra livslinjer drar
åt samma håll
och mitt ansikte
gjuter en mask till dig
att bära
när du är ensam

och ser du, krossade käkben
tung panna
och allt jag nånsin lovat
i rynkorna under ögonen,

se, huden ligger stilla
som ett dött hav




älskling, ljusen, i badrummet
i slutet på tunneln
ljusen som slår i vattenpölarna från bilarna
stryper mig
sätter min strupe i brand


det finns en rörelse, nånstans mellan
att lämna och stanna kvar

en kalkyl jag aldrig förstod

en beräkning som saknade facit

och därifrån kom de hjältar som visade oss
hur man dör
utan att glömmas bort

som raka i ryggen ser ner på oss
från fotografierna, tavlorna

som viskar i ryggraden, bekänner sina övergrepp
sina missbruk

det var vi, älskling

det var vi som stöptes i deras form

det var vi som betalade priset











Fri vers av Robert W
Läst 650 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-09-03 13:13



Bookmark and Share


  Lola
Du fångar situationen måleriskt, metaforiskt och mycket väl.
Minns att du redan har bestämt dig, babe.
Och att allt kommer att bli bra.
2008-09-05

  Maria Zena Viklund
haha jag skriver under på Cathys ord nedan och tillägger, strålande!
2008-09-03

  Sländan
Robert, Robert... Det är ju det här du gör så jävla bra! Vissa ord, fraser sitter bara där, perfekta. Tack för dem!
2008-09-03

  mayhem and order
Faktiskt ett tag sedan jag läste dej
och inte för att jag glömt hur mycket du rör mej
eller jo...kanske lite,
men vilken skön känsla det var
att få en shaken not stired nu från dej.

Tack...och som vanligt
vill jag plocka så många
bitar att jag skiter i det för
att texten skulle riskera att falla i stycken då.

Tack fina RobertW
2008-09-03

  madinsane
"älskling, ljusen, i badrummet
i slutet på tunneln
ljusen som slår i vattenpölarna från bilarna
stryper mig
sätter min strupe i brand


det finns en rörelse, nånstans mellan
att lämna och stanna kvar

en kalkyl jag aldrig förstod

en beräkning som saknade facit

och därifrån kom de hjältar som visade oss
hur man dör
utan att glömmas bort"


och sedan slutraden! hajjaru? det är liksom GREJER!
och jag är så trött att jag inte orkar vara seriös, men du vet.. visst!?
2008-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W